Home > Wandelen buiten de binnenstad van Zwolle

Wandelen buiten de binnenstad van Zwolle

10 stadswandelingen

Wandelen buiten de binnenstad van Zwolle - 10 stadswandelingen

Zwolle is niet de eerste stad die in ons op komt voor een stadswandeling. Toch kun je er prachtig wandelen, zowel binnen als buiten de stad. Wandelen buiten de binnenstad van Zwolle is de jongste wandelgids van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Aan de hand van routemaakster Marycke Naber ontdek je de stad in al haar facetten.

10 augustus 2020 • Wandelgidsen

Onze eerste kennismaking met Zwolle als wandelstad was in 2014. We wandelden een nachtmarathon in en rond de stad. De naam zegt het al we wandelden in de nacht, grotendeels in het donker. Veel hebben we niet gezien, leuk was het wel.

1 stad
10 routes
150 km wandelplezier

Blauwvingers met Groene Vingers

Ook de buitenwijken en het buitengebied met rivieren, weteringen en havezaten zijn de moeite waard. Zwollenaren worden Blauwvingers genoemd, maar de stad is minstens zo bekend als groene gemeente. Sinds de jaren '70 van de vorige eeuw verbinden de zogenaamde groene vingers het buitengebied met de binnenstad. In 2004 was Zwolle de groenste stad van Nederland en in 2006 zelfs van Europa.

Twee routes van de tien routes voeren over de grens van de gemeente en één ervan zelfs over die van de provincie: naar het pittoreske Hattem. De wandelingen variëren van 11 tot 20 km. De wandelingen zijn voorzien van uitgebreide achtergrondinformatie, een duidelijke routebeschrijving en een routekaartje.

Helmhorstpad, één van de routes uit de gids
Helmhorstpad, één van de routes uit de gids

Routemaakster Marycke Janne Naber woont al jaren in Zwolle en kent de stad en het buitengebied op haar duimpje. Zij wandelde in 2000 het Pieterpad en sindsdien is het maken van wandelroutes haar grote passie. Zij bewandelt bij voorkeur de onverharde paden en wijkt af van de bestaande routes. Haar wandelingen kun je vinden op naberpaden.nl

Met gps-tracks

De GPS-tracks van de routes in deze gids kun je gratis downloaden vanaf www.gegarandeerdonregelmatig.nl. De meest actuele routebeschrijving vind je op wandelzoekpagina.nl. Met de cijfercode boven de QR-codes in de gids heb je gratis toegang tot de betreffende kaartjes, gpx-bestanden en routebeschrijvingen.

Urban Walking in Zwolle

Nog dit jaar wil ik op stap in Zwolle omdat ik in 2020 in elke provinciehoofdstad een leuke wandeling wil maken. Zwolle staat nog op mijn to-walk lijstje. Mijn voorkeur gaat uit naar een wandeling die ook door de Zwolse binnenstad loopt. Ik wil de Peperbus en de Sassenpoort nu wel eens van dichtbij bekijken.

Welke route uit de gids kun jij mij adviseren ??

T!PVerzamel ze allemaal (€)
Bestel alle wandelgidsen van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig in één keer met een fikse korting!

IN HET KORT

De Wandelgids
Wandelen buiten de binnenstad van Zwolle
Auteur(s)
Marycke Janne Naber
Verkoopprijs
€ 17,95
Formaat/omvang
Paperback - 128 pagina's, 21,00 x 12,6 cm (staand)
Meer info
** Aff - Wandelgids static/wandelgidsen/klein/wandelen-buiten-de-binnenstad-van-zwolle.jpg
Wandelen buiten de binnenstad van Zwolle (17,95) (€)
In deze fraaie gids neemt ervaren routemaker en wandelgidsenschrijver Marycke Naber je mee op een tiental rondwandelingen door haar woonplaats.

Meer wandelgidsen

« Vorig bericht

Trage Tocht Ooij
-Wandelen in het Rijk van Nijmegen-

Volgend bericht »

Trage Tocht Plasmolen
-Wandelen in het Binnenste buitenland-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

 

(€) - Dit blog bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.