Groene Wissel Varsseveld

Achter de coulisse

Home > Groene Wissel Varsseveld

Groene Wissel Varsseveld

Achter de coulisse

Groene Wissel Varsseveld - Achter de coulisse

Jawel, we hebben vakantie en wij gaan wandelen. De eerste wandeling die wij maken is de Groene Wissel Varsseveld. Een afwisselende route van ruim 18 kilometer door het Achterhoekse coulisselandschap met bossen, beekjes, akker- en weiland.

3 augustus 2019 • Groene Wissel Gelderland

De Groene Wissel Varsseveld komt uit de Provinciewandelgids Gelderland - Achterhoek (€). De route is gemaakt door WandelBart van der Schagt, geestelijk vader van de Groene Wissels.

De start is bij station Varsseveld, op slechts 2 kilometer van de camping. Dichterbij kan haast niet. Met de fiets rijden we er naartoe. Na een kort stukje door de bebouwde kom van Varsseveld wandelen we al snel op het Achterhoekse platteland.

Wandelen in de Achterhoek

Maisvelden, bos, houtwallen, boerderijen en boerenland wisselen elkaar af. Het valt op dat de wegen hier lang niet altijd verhard zijn, vaak niet meer dan een stoffig karrespoor. Dit zijn we thuis helemaal niet gewend. Met de zandpadgarantie zit het wel goed op deze route.

Nog een paar jaartjes wachten, dan mag John altijd op dit bankje zitten !!
Nog een paar jaartjes wachten, dan mag John altijd op dit bankje zitten !!

We merken dat het overal droog is, de kleinere beekjes en sloten staan nagenoeg zonder water, weilanden kleuren okergeel. Her en der besproeien de boeren hun land.

Wandelen langs de Boven Slinge
Wandelen langs de Boven Slinge

We wandelen over een lange grasdijk langs de Boven Slinge. Een mooi stuk waar je alleen te voet kunt komen. Vandaar wandelen we het Noorderbroekbos in. Het is er rustig, we komen niemand tegen. Zachtjes ruist de wind door de bomen.

We vervolgen de route langs de rand van het bos en een lange sloot. Hoewel, ook deze sloot heeft nauwelijks water want het onkruid groeit op de bodem.

Heerlijk wandelen in de Achterhoek
Heerlijk wandelen in de Achterhoek

Over stille landweggetjes wandelen we verder richting het dorpje Westendorp. Onderweg kopen we biologisch vlees uit de vleesautomaat bij de boer. Het vlees is bevroren, dus durven we het wel mee te nemen. De varkens liggen te chillen in hun hokken. Ze schrikken als ik hen op de foto wil zetten, alsof ze nog nooit een mens met fototoestel hebben gezien.

We hadden gehoopt dat we ons hele avondeten langs de weg konden kopen want je ziet in deze omgeving veel kleine kraampjes langs de weg. Helaas, het blijft bij een lapje vlees. Het smaakte overigens prima !!

Wij kopen er een lekker stukje vlees
Wij kopen er een lekker stukje vlees

In Westendorp is ‘t Pannenkoekenhuis het enige restaurant direct op de route. Een goed moment want na 11 kilometer hebben we wel een korte pauze verdiend. We trakteren onszelf op een lekkere pannenkoek en genieten van onze eerste vakantiedag.

Het laatste stuk wandelen we over Landgoed Tandem. Tussen de maisvelden lopen we op ons gemak terug naar Varsseveld. Aan het einde is even doorbijten langs de provincialeweg. Tja, je kunt niet alles hebben.

We hebben lekker gewandeld, een prima wandeling in een mooie omgeving. En een 100% correcte routebeschrijving, gewoon zoals we van de Groene Wissels gewend zijn.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Datum wandeling
maandag 27 juli 2019
Afstand
18 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
  Station Varsseveld
Parkeren
Gratis parkeren bij startpunt
Horeca
't Pannenkoekhuis is Westendorp en diverse horeca in het centrum van Varsseveld
Media
Uit de wandelgids
Wandelgids Provinciewandelgids Gelderland, Achterhoek
Bart van der Schagt, bekend van zijn Groene Wissel Wandelingen, laat je genieten van 22 leuke wandelroutes in de provincie Gelderland, verspreid over de gehele Achterhoek en IJsselvallei.

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

N70 Natuurwandelroute
-Unieke boswandeling in Berg en Dal-

Volgend bericht »

Trage Tocht Terborg
-Wandelen in de Achterhoek-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

 

(€) - Dit blog bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.