Home > De mooiste landgoedwandelingen in de Achterhoek

De mooiste landgoedwandelingen in de Achterhoek

De mooiste landgoedwandelingen in de Achterhoek -

We zijn nog maar net terug van een mooie vakantie in de Achterhoek als er een nieuwe wandelgids in de bus ligt: De mooiste landgoedwandelingen in de Achterhoek. Oei, wat jammer dat we weer thuis zijn. Maar wat een leuke wandelgids. Een goede reden om snel terug te gaan naar de Achterhoek, want we zijn er voorlopig niet uitgewandeld.

20 augustus 2019 • Wandelgidsen

Tijdens onze vakantie genoten we al wandelend en fietsend van het afwisselende Achterhoekse coulisselandschap. We zagen er prachtige landgoederen en kastelen, kabbelende beekjes en riviertjes, bossen met heidevelden, uitgestrekte weilanden en authentieke boerderijen. In dorpjes en buurtschappen leek het of de tijd heeft stil gestaan.

Ontdek al wandelend de Achterhoekse landgoederen

In de wandelgids staan 12 rondwandelingen langs 28 kastelen en buitenplaatsen. De meeste landgoederen in de Achterhoek zijn geheel of gedeeltelijk geopend voor publiek. Wandelaars mogen meegenieten van het landschap dat door generaties van eigenaren is ontstaan.

Dankzij de inspanningen van de landgoedeigenaren is daar het karakteristieke bosrijke coulisselandschap bewaard gebleven. Al wandelend kom je meer te weten over de boeiende historie van elk huis en maak je kennis met de geïnterviewde bewoners en beheerders. Waan je kasteelheer of -vrouwe tijdens een logeerpartij op of bij een van de huizen. Ook zonder dat zijn vijf kastelen en drie prachtige kasteeltuinen de moeite van een bezoek waard.

Zoals we gewend zijn van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig is ook deze wandelgids rijkelijk geïllustreerd met foto’s en voorzien van veel achtergrondinformatie. Het bijzondere van deze wandelgids zijn de interviews met de bewoners en/of beheerders van de diverse landgoederen. Niet alleen leuk om te wandelen, ook leuk om te lezen!

De Achterhoek op z'n mooist

Kasteel de Wildenborch - Tuin van Bezinning - Museum STAring - Huis 't Zelle - Huis Verwolde - Doolhof Ruurlo - Kasteel Keppel - Kasteel Huis Bergh - Museum MORE - Moestuin Huis Velhorst - Tramstation Gorssel - Kasteel Vorden - Galerie en beeldentuin Espace Enny - Museum/expositieruimte De Rosmolen - Kasteel Slangenburg - Kapel Sint Willibrordabdij

De wandelingen in de gids zijn niet zomaar wandelingen. Stuk voor stuk zijn het belevenissen, meer dan wandelen alleen. Op elke wandeling is er wat te zien, te beleven en te bewonderen. De (achtergrond)informatie in de gids helpt je daarbij, zodat je niets hoeft te missen.

Routemaakster Marycke Janne Naber wandelde in 2000 het Pieterpad en sindsdien is het maken van wandelroutes haar grote passie. Zij bewandelt bij voorkeur de onverharde paden en wijkt af van de bestaande routes. Haar wandelingen kun je vinden op naberpaden.nl

De mooiste landgoedwandelingen in de Achterhoek is niet de eerste wandelgids van Marycke Naber en ongetwijfeld niet de laatste. De volgende wandelgidsen (€) heeft zij ook geschreven:

  1. De mooiste landgoedwandelingen in Salland
  2. Romeinse veldtochten
  3. Twentse Kruistochten

T!PVerzamel ze allemaal (€)
Bestel alle wandelgidsen van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig in één keer met een fikse korting!

IN HET KORT

De Wandelgids
De mooiste landgoedwandelingen in de Achterhoek
Auteur(s)
Marycke Naber
Verkoopprijs
€ 17,95
Formaat/omvang
Paperback - 128 pagina's, 21,00 x 12,6 cm (staand)
Meer info
Website
** Aff - Wandelgids static/wandelgidsen/klein/de-mooiste-landgoedwandelingen-in-de-achterhoek.jpg
De mooiste landgoedwandelingen in de Achterhoek (17,95) (€)
12 rondwandelingen van 13 - 16 kilometer in de Achterhoek. Het eeuwenoude landschap van de Achterhoek laat achter elke bocht een ander gezicht zien. Bossen, heidevelden en kleine weilanden tussen houtwallen wisselen elkaar af. Deze twaalf rondwandelingen leiden je langs 28 prachtige kastelen en buitenplaatsen.

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Groene Wissel Doesburg
-Stadswandeling-

Volgend bericht »

Hoe kits het Benedeneindsepad KIDS is?
-Klompenpad Benschop-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

 

(€) - Dit blog bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.