Wandelen in de Meierij

221 km wandelplezier in Noord-Brabant

Home > Wandelen in de Meierij

Wandelen in de Meierij

221 km wandelplezier in Noord-Brabant

Wandelen in de Meierij - 221 km wandelplezier in Noord-Brabant

Onlangs verscheen de nieuwe wandelgids Wandelen in de Meierij. 15 Prachtige rondwandelingen van 11 tot 18 km leiden je over de mooiste onverharde paden in de wijde omgeving van 's-Hertogenbosch. Wij nemen alvast een voorproefje op deze nieuwe wandelgids. Stap voor stap ontdekken we de Meierij.

20 januari 2023 • Wandelgidsen

De routemakers

De routes in de wandelgids zijn gemaakt door Rob Wolfs, Rutger Burgers en Henrie van Zoggel. Rob en Rutger zijn oude bekenden in het routewerk. Henrie wandelt al 40 jaar rondjes in heel Nederland en de verslagen van al zijn wandelingen vind je op zijn blog Ambulare. De Meierij is zijn achtertuin en hij kent alle paadjes in het gebied. En dat zijn er nogal wat. Met z'n drieën gingen ze op ontdekkingstocht door de Meierij. Het resultaat mag er zijn: 15 afwisselende Trage Tochten, allemaal met minimaal 85% zandpadgarantie.

Wandelen in de Meierij

1 stadse tocht
15 rondwandelingen
van 11 tot 18 kilometer
85% zandpadgarantie
221 km wandelplezier

Waar ligt de Meierij van 's-Hertogenbosch?

Het gebied tussen Den Bosch, Tilburg en Eindhoven behoort tot het cultuurlandschap van de Meierij. Met name het gebied rond Sint-Michielsgestel, Boxtel, Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode draagt de naam Meierij. De laatste drie gemeenten horen bij de gemeente Meierijstad.

Trage Tocht Nijnsel - De Hazenputten in het Vresselse bos
Trage Tocht Nijnsel - De Hazenputten in het Vresselse bos

De Meierij is voor ons geen onbekend gebied. We komen er regelmatig met onze KampeerKoets. We maakten er diverse wandelingen door de Kampina en de Loonse en Drunense Duinen. We ontdekten fraaie paadjes langs de oevers van de Dommel, de Beerze en de Aa. Dichtbij Den Bosch werden we verrast door de schoonheid van de Moerputten en het Bossche Broek. Ook Kasteel Heeswijk is een pareltje in het landschap. Het is er goed toeven en aan wandelmogelijkheden geen gebrek.

Trage Tocht Den Boch - De imposante Moerputtenbrug
Trage Tocht Den Boch - De imposante Moerputtenbrug

Alle routes in de gids

Uit meer dan 600 Trage Tochten zijn de volgende 15 wandelingen in de regio Den Bosch geselecteerd. Stuk voor stuk routes met een kwaliteitsstempel van Trage Tochten. De gids is royaal geïllustreerd met de mooiste foto's. Uiteraard met de nodige achtergrondinformatie.

Wij zijn fans van Trage Tochten en we hebben al 3 routes uit de gids gewandeld. Daar blijft het vast niet bij 🙂

Trage Tocht Heeswijk - Kasteel Heeswijk
Trage Tocht Heeswijk - Kasteel Heeswijk

Bestel de gids -Wandelen in de Meierij-

Je kunt de gids direct bestellen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig (€) voor slechts € 17,95. De gids ligt ook in de boekhandel en is te bestellen bij o.a. Libris (€) en bol.com (€).

Zodra we de gids binnen hebben gaan we snel (weer) met de KampeerKoets naar de Meierij. We hebben al een mooie wandeling en camperplek in gedachten. Je leest het vanzelf 😉.

Welke wandeling uit de gids mogen we zeker niet missen?

IN HET KORT

De Wandelgids
Wandelen in de Meierij
Auteur(s)
Henrie van Zoggel, Rob Wolfs en Rutger Brugers
Verkoopprijs
€ 17,95
Formaat/omvang
Paperback - 128 pagina's, 21,00 x 12,6 cm (staand)
Meer info
** Aff - Wandelgids static/wandelgidsen/klein/wandelen-in-de-meierij.webp
Wandelen in de Meierij (17,95) (€)
15 Wandelingen van 11 - 18 km. Bos en boerenland, heide en waterkant met ruim 85% zandpadgarantie!

T!PWandelen met zandpadgarantie (€)
Wij zijn fans van de Trage tochten en onverharde paden. Wil jij ook Trage Tochten wandelen met meer dan 75% zandpadgarantie ?? Trakteer jezelf of een ander op de Zandpadgarantiebox (€). Voor slechts 140,00 ontvang je 14 wandelgidsen vol met Trage Tochten. Volop genieten van de natuur en de mooiste onverharde (zand)paden. Een must-have voor liefhebbers van onverhard wandelen!!

Meer wandelgidsen

« Vorig bericht

11x - De mooiste wandelingen van 2022
-Gegarandeerd Wandelplezier-

Volgend bericht »

Ingeschreven voor de Vierdaagse van 2023
-Dinsdag 18 juli t/m vrijdag 21 juli-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Reclame voor Libris boekenwinkels

 

(€) - Dit blog bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.