Home > Dag Oud, Hallo Nieuw

Dag Oud, Hallo Nieuw

Dag Oud, Hallo Nieuw -

We laten 2019 achter ons en verwelkomen 2020. Een heel nieuw jaar met maar liefst 366 kansen om van elke dag een feestje te maken. We wensen iedereen een Gelukkig en bovenal Gezond 2020 met veel wandelplezier.

1 januari 2020 • Persoonlijk

We hebben ook in 2019 lekker gewandeld en de nodige wandelingen gemaakt. Beiden hebben we de 1000 kilometer bij lange na niet gehaald maar dat hoeft gelukkig ook niet.

John wandelt

John heeft in totaal 708 km gewandeld, verdeeld over 28 wandelingen. Dat is aanzienlijk minder dan vorig jaar toen hij naar Santiago de Compostela wandelde. John is zeker van plan om nogmaals naar Santiago te wandelen maar wanneer dat is de grote vraag.

John is sinds januari vrijwilliger bij het Genootschap en elke 2-de zaterdag van de maand is hij aanwezig als informant. Hij en zijn collega's geven nieuwe pelgrims praktische informatie over de Camino en zij kunnen er terecht met hun vragen. Alle vrijwilligers hebben één of meedere keren de tocht naar Santiago de Compostela gemaakt en dat korter dan 5 jaar geleden. John vind het hartstikke leuk, een mooi vervolg op zijn camino.

Mirjam wandelt

Ik (Mirjam) heb bij elkaar 446 wandelkilometers gemaakt, verdeeld over 32 wandelingen. Mijn gemiddelde afstand komt daarmee op 13.9 km per wandeling. Ik heb veel last gehad van de artrose aan mijn knieën en problemen met mijn rechterbeen waardoor ik vaak maar max. 15 kilometer kon wandelen.

Lichtpuntje is dat het de afgelopen weken stukken beter gaat met mijn been. Hopelijk werpt de fysiotherapie eindelijk zijn vruchten af en ook de compressiekousen lijken te helpen. Daarnaast ben ik ruim 10 kilo lichter dan 4 maanden geleden en dat scheelt zeker 9 kilo gewicht op mijn knieën (denk ik). Trots op mijzelf . . . nog trotser als dit volgend jaar nog steeds zo is. Niet voor niets heb ik in december nog de nodige kilometers gemaakt. Al met al heb ik gewoon zin in 2020.

Terugblik wandeljaar 2019 in 12 foto's

Alle wandelingen waren de moeite meer dan waard want overals is iets moois te zien. In ons jaaroverzicht tonen we van elke maand de leukste foto. Inclusief bonusfoto ;-)

1. Januari - Lopen door landelijk Limburg

Lopen door landelijk Limburg: Trage Tocht Heibloem
Lopen door landelijk Limburg: Trage Tocht Heibloem

Op zondag 20 januari gingen we samen naar het Noord-Limburgse Heibloem om daar de Trage Tocht Heibloem te controleren. Het was een mooie winterse wandeling, bepaald geen straf om de route te controleren. We hebben 100% genoten van de wandeling en natuurlijk het weer.

2. Februari - Wandelen door een Hollands polderlandschap

Wandelen langs de Grecht - groene wandeling in de Randstad
Wandelen langs de Grecht - groene wandeling in de Randstad

Begin van het jaar hebben we niet superveel gewandeld, we kwamen wat langzaam op gang. Zondag 24 februari bleven we dichtbij huis en liepen we één van de groenste wandelingen in de Randstad. Een mooie route door een fraai polderlandschap. 100% genieten van de rust en de weidsheid in het Groene Hart met overal om ons heen water en weiland.

3. Maart - Natte voeten in de Bommelerwaard

Natte voeten - Groene Wissel Gameren
Natte voeten - Groene Wissel Gameren

In maart wandelde ik de Groene Wissel Gameren, een waterrijke route in de Bommelerwaard. En waterrrijk was het zeker. Het water stond hoog, alle bomen stonden met de voeten in het water. Ik dacht dat ik geluk had, het water stond weliswaar hoger dan normaal maar je kon er prima wandelen . . . Het werd toch wat natter onder mijn voeten. De plassen werden dieper en breder. Ik moet kiezen, of natte voeten halen of terug. Ik koos het laatse . . .

4. April - Wandel naar je Werk-dag

Ik wandel naar mijn werk in Den Haag
Ik wandel naar mijn werk in Den Haag

De eerste donderdag in april is uitgeroepen tot Wandel naar je Werk-dag. Met de trein ging ik naar Leiden en vandaar wandelde ik 20 kilometer naar Den Haag. Ik heb onderweg op mijn eigen manier de bloemetjes buiten gezet, ik ben tenslotte Gek op Bloemen. Ik stond zelfs nog in de krant (AD Haagsche Courant) !!

Donderdag 2 april 2020 is de 5-de Wandel naar je Werk-dag. Wij doen weer mij . . . Jij toch ook ?!?!

5. Mei - Ontmoeting met Schotse Hooglanders

Een ontmoeting met Schotse Hooglanders op de Trage Tocht Sint Anthonis
Een ontmoeting met Schotse Hooglanders op de Trage Tocht Sint Anthonis

Maandag 20 mei ging ik op stap om de Tocht Sint Anthonis te controleren zonder de routebeschrijving mee te nemen !! Onderweg had ik een ontmoeting met Schotse Hooglanders. Met Schotse Hooglanders ben ik een held op sokken. Ik ben er nooit gerust op. Maar de hooglanders waren de rust zelve en keurden me geen blik waardig. Ze zagen me niet eens staan maar dat kon ook niet met al dat haar voor hun ogen . . .

6. Juni - Wandelen op de Veluwezoom, Trage Tocht Rheden

100% zandpadgarantie op de Trage Tocht Rheden
100% zandpadgarantie op de Trage Tocht Rheden

Op zaterdag 22 juni wandelde ik de Trage Tocht Rheden. Deze route staat hoog in mijn Top 5 van mooiste wandelingen in 2019. Het is een pareltje, een waanzinnig mooie wandeling door bos en heide met mooie vergezichten. Ik ben nog steeds helemaal lyrisch over deze super wandelroute.

7. Juli - Wandelen over de Kleverberg op de N70 en de Vierdaagse

N70 Natuurwandelroute in Berg en Dal
N70 Natuurwandelroute in Berg en Dal

Zaterdag 13 juli wandelde ik de N70 Natuurwandelroute. We waren in Berg en Dal voor de 4-daagse en deze wandeling stond al geruime tijd op mijn to-walk lijstje. En daar heb ik geen moment spijt van want deze wandeling staat voor mij op nummer 1 van mooiste wandelingen dit jaar !!

Tom, Jessica, Shannen, Bart en John. Samen goed voor 4 x 220 km
Tom, Jessica, Shannen, Bart en John. Samen goed voor 4 x 220 km

Juli is natuurlijk ook de maand van de Nijmeegse Vierdaagse. En na een jaar van afwezigheid sloeg het Vierdaagsevirus weer genadeloos toe. John liep voor de 9-de keer mee en wandelde wederom 4x 50 kilometer. Hij peinst er niet over om 40 kilometer te lopen. In 2020 gaat hij voor het Gouden Kruisje en daarvoor wil hij 10x de 50 kilometer wandelen.

8. Augustus - Hoe kits het Benedeneindsepad KIDS is?

Hoe kits is het Benedeneindsepad KIDS ?
Hoe kits is het Benedeneindsepad KIDS ?

In juli werd het Benedeneindsepad KIDS geopend, een klompenpad in ons eigen Benschop. Hoe leuk is dat en ik ben één van de vrijwilligers van het wandelpad. Ik vind het een hartstikke leuk pad om te lopen ook al ben ik er al vaak geweest. Ook het Benedeneindsepad staat in mijn persoonlijke Top 5 van 2019. Okee, ik ben wat bevooroordeeld.

Maar wat vinden kinderen er eigenlijk van, het is immers een KIDS klompenpad. In de zomervakantie ging ik met mijn neefjes Luuk en Sven op stap om te kijken hoe kits het KIDS klompenpad echt is . . . ?!?!

9. September - Trage Tocht Planken Wambuis

Imposante meerstammige beuk op de Trage Tocht Planken Wambuis
Imposante meerstammige beuk op de Trage Tocht Planken Wambuis

De heide bloeide mooier dan ooit, als ik alle berichten op social media mocht geloven. Dat wilde ik met eigen ogen bekijken en dus ging ik naar Ede voor de Trage Tocht Planken Wambuis. Het was een allemachtig prachtige wandelroute. Een absolute aanrader als je van bos en heide houdt.

10. Oktober - Wandelen in Zuid-Limburg, Trage Tocht Schinnen

Lopen door Limburgs Heuvelland, Trage Tocht Schinnen
Lopen door Limburgs Heuvelland, Trage Tocht Schinnen

In 2018 tijdens onze zomervakantie ben ik verliefd geworden op het Limburgse heuvelland, het wandelwalhalla van Zuid-Limburg. Op zaterdag 13 oktober ga ik naar Zuid-Limburg voor de Trage Tocht Schinnen. Ook deze tocht verdient een plekje in mijn Top 5 van 2019.

Het was een ongelooflijk mooie wandelroute, overal groen en heerlijk afwisselend. Het ene moment slenterde ik langs de Geleenbeek, even later wandelde ik super rustig in het bos. Pittig klimmen en dalen over de heuvels en ondertussen genoot ik van verrassende vergezichten. Banjeren door de open velden en pauzeren op één van de terrasjes onderweg. Het was een heerlijk dagje uit, dat wil ik in 2020 vaker doen.

11. November - Stadswandeling Rotterdam langs gave Street Art

Helixotheray, made by Wild Drawing - Stadswandeling Rotterdam langs gave Street Art
Helixotheray, made by Wild Drawing - Stadswandeling Rotterdam langs gave Street Art

Street Art is booming, ik kan het meer en meer waarderen. Zondag 24 november ging ik naar Rotterdam voor een stadswandeling langs gave Street Art. Ik vond de wandeling niet heel geweldig, de Street Art was dat wel. Helixotheray van kunstenaar Wild Drawing vind ik de mooiste mural. En daarom staat ook deze route in mijn Top5 van mooiste wandelingen in 2019. Ik heb supergave Street Art gezien, dat smaakt naar meer . . . Volgende stad op mijn Street Art lijstje is Breda, nu nog een datum plannen.

12. December - Wandelen door oneindig laagland in Kinderdijk

Wandelen door oneindig laagland in Kinderdijk
Wandelen door oneindig laagland in Kinderdijk

Voor de laatste wandeling van 2019 ging ik op maandag 30 december naar de Alblasserwaard. Als toerist in eigen land maakte ik een wandeling in Kinderdijk rondom de beroemde molens. Ik heb ze alle 19 gezien. Het is een superleuke polderwandeling met meer dan alleen molens.

Herinner je 2019, droom over 2020 en geniet nu !!

Veel wandelplezier

Walk on, walk on
With hope in your heart
And you'll never walk alone
You'll never walk alone[ Gerry & the Pacemakers ]

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Laveren tussen de Wierickes
-Wandelen in het Groene Hart-

Volgend bericht »

Wandelen door oneindig laagland
-In Kinderdijk-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.