Home > 11x Mijn favoriete Wandelmuziek

11x Mijn favoriete Wandelmuziek

11x Mijn favoriete Wandelmuziek -

Als het onderweg saai dreigt te worden zet ik graag mijn mp3 speler op. Op het ritme van (mars)muziek wandel ik sneller en lijkt ook de tijd sneller te gaan. Mijn rijtje van 11 favoriete wandelnummers valt grotendeels in de categorie Goud van Oud en Goud en Fout . . . Je bent gewaarschuwd !!

11 januari 2017 • 11x Persoonlijk

1. Radetzky Mars 🕩

De Radetzky Mars is een klassieker die we allemaal kennen van het Nieuwjaarsconcert in Wenen. Ik kies voor de versie van André Rieu want ik word er helemaal vrolijk van. Je gaat er bijna van dansen.

2. Beautiful Noise - Neil Diamond (1976) 🕩

Het nummer Beautiful Noise van Neil Diamond, komt van het gelijknamige album (€) uit in 1976. Ook dit is een nummer waar ik helemaal blij van wordt en dat ik luidkeels kan meezingen. Kan er niets aan doen maar ik ben gewoon fan van van Neil Diamond.

It's got a beautiful sound
It's got a beautiful beat . . .

3. 't Dondert en 't Bliksemt - Guus Meeuwis & Vagant (1997) 🕩

Op één of andere manier heb ik tijdens het wandelen een voorkeur voor vrolijke feestmuziek met drums en blazers. Ook 't Dondert en 't Bliksemt van Guus Meeuwis, met of zonder zijn Vaganten, past prima in het rijtje. Gezellig, met een zachte G !!

Mijn favoriet is de Live-versie van de Cd -Groots met een zachte G- (€).

4. Tragedy - Bee Gees (1979) 🕩

De nummer 1 hit Tragedy van de Bee Gees is geschreven door Barry, Robin en Maurice Gibb. Dit nummer staat vanaf het allereerste moment op mijn mp3-speler en vaak speel ik hem 2x achter elkaar af. Ik ga als een speer op het ritme van Tragedy !!

5. Liberté - Parla & Pardoux (2000) 🕩

Het DJ-duo Parla & Pardoux had in 2000 een grote hit met het nummer Liberté. Het nummer is een remake van -Les Lacs du Connemara- van Michel Sardoux, ook geen verkeerd nummer. Ik vind Liberté een heerlijk uptempo nummer om lekker op te bewegen. Voel de Vrijheid !!

6. You'll never walk alone - Gerry and the Pacemakers (1963) 🕩

Eigenlijk past You'll never walk alone niet helemaal in dit rijtje. Het is een langzaam nummer en je krijgt er geen wandeltempo van. Het blijft een geweldig nummer. Als je het even niet meer ziet zitten tijdens het wandelen (van de Vierdaagse): Hold your head up high.

Walk on, Walk on
With hope in your hearts
And You`ll never walk alone
You'll never Walk Alone . . .

7. Hé, Kom Aan! - Het Feestteam 🕩

Het origineel is van Dimitri van Toren uit 1967. Het Feestteam maakte een waar feestje van dit nummer. Vroeger, toen ik nog voetbalde, was Hé, Kom Aan! bijna een vast onderdeel van onze warming-up en/of de derde helft. De feestklanken kwamen luid uit de boxen van de ghettoblaster en niet zelden gingen wij er echt harder van lopen. Het nummer is maar een klein beetje te snel voor mijn wandeltempo.

He, kom aan . . . 1,2,3 (uno,dos,tres)
He, kom aan,
Blijf niet staan en loop me achterna

8. Bonnie Tyler - It's A Heartache (1978) 🕩

It's A Heartache is een lekker nummer dat mij niet snel verveeld. Ik had hier net zo goed voor -Lost in France- en/of -Total eclipse of the Heart- kunnen kiezen, eveneens Golden Oldies van Bonnie Tyler (), die natuurlijk ook op mijn mp3-speler staan.

9. Vierdaagse Mars 🕩

Natuurlijk hoort er in dit rijtje een Nederlandse Mars, gespeeld door een fanfarekorps. Tijdens de Vierdaagse geeft het mij altijd vleugels als een fanfarekorps (met tamboers) een mars speelt. Wat kunnen zij dan beter spelen dan de enige echte Vierdaagse Mars, overigens niet te verwarren met het officiële Vierdaagselied.

10. Whatever you want - Status Quo (1979) 🕩

Nog een nummer uit de vorige eeuw. Status Quo (€) is opgericht in 1962 en tot op heden treedt de band nog regelmatig op !! Whatever you want een ouderwets lekker rock-nummer met een opzwepend gitaar-intro.

Keep on Rocking . . . Walking !!

11. Schatje mag ik je foto - Gebroeders Ko (2008)🕩

Het feestnummer Schatje mag ik je foto wordt tijdens de Vierdagse helemaal grijs gedraaid. Met dit liedje kom ik helemaal in Vierdaagsesferen. Heerlijk om luidkeels mee te brullen.

De laatste tijd wandel ik vrij weinig met muziek, ik heb er minder behoefte aan. Ik vermaak me onderweg met het maken van foto's, dat deed ik voorheen veel minder en ben druk bezig met alles wat er te zien valt. Hooguit bij lange saaie stukken langs een drukke weg, haal ik mijn mp3-speler te voorschijn.

Hoe langer ik aan het luisteren ben voor dit lijstje, des te meer zin krijg ik om met muziek op te wandelen. Ik neem volgende keer mijn mp3-speler gewoon mee in mijn tas.

Ik kan natuurlijk ook zelf gaan zingen . . .

Wandel jij met muziek ?!?!

Zo ja . . . wat is jouw favoriete wandelnummer ?? Of zing je liever zelf ?? Ik ben benieuwd !!

Meer wandelplezier

2 Reacties

Peter Commijs  -  11-01-2017 @ 20:18:45  -

Geweldig Mirjam, prachtige muziek.

John & Mirjam  -  12-01-2017 @ 21:22:26  -

Dag Peter . . . wij vinden het wel een gevarieerd rijtje . . . voor vele kilometers wandel- en luisterplezier 😀
Groetjes van John & Mirjam  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

 

(€) - Dit blog bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.