Home > Stertochten: ik wandel mee naar Nijmegen

Stertochten: ik wandel mee naar Nijmegen

Stertochten: ik wandel mee naar Nijmegen -

Stertochten: heel Nederland wandelt naar Nijmegen. Op zaterdag 9 juli om 10.00 uur starten de Stertochten bij de twaalf provinciehuizen van Nederland. Wandelaars lopen in etappes vanuit de provinciehoofdsteden naar Nijmegen. De laatste etappe is op zondag 17 juli van Lent naar Nijmegen. Met De Parade als feestelijke afsluiting van de Stertochten, wordt de jubileumweek van de 100ste Vierdaagse op ludieke wijze geopend.

3 mei 2016 • 4 daagse Nijmegen

De wandelaars nemen tijdens de Stertochten hun eigen provincievlag mee naar Nijmegen. Tijdens De Parade wandelen de groepen wandelaars uit onze 12 provincies samen naar Nijmegen en dragen zij de eigen provincievlag. Daarbij komen ook de vlaggen van alle nationaliteiten (hopelijk 100) die mee zullen doen aan de 100-ste vierdaagse, zodat de Stertochten zullen uitgroeien tot een alternatieve vlaggenparade.

Doel van de Stertochten is om heel Nederland te betrekken bij de 100-ste Vierdaagse en om te laten zien dat je in Nederland fantastisch kunt wandelen !!

Provincie Utrecht

De Molenbrug

Vanuit de provincie Utrecht kun je in 10 etappes naar Nijmegen wandelen. Vanaf 9 juli wordt er elke dag één etappe richting Nijmegen gewandeld door een groep wandelaars. Je mag elke dag meewandelen, maar dat hoeft (gelukkig) niet. Iedereen kan meedoen aan de Stertocht van zijn eigen provincie.

Ik heb mezelf ingeschreven voor 2 Ster-etappes vanuit Utrecht (hoe kan het ook anders). Ik wandel de eerste en derde etappe mee. Om mee te mogen doen aan De Parade moet je minimaal 2 etappes meegewandeld hebben . . . en YES . . . ik mag meedoen aan De Parade !!

Etappe 1: Utrecht - Maarn

Op zaterdag 9 juli doe ik mee met de landelijke start van alle Stertochten. Deze ruim 26 km. lange etappe start bij het Provinciehuis van Utrecht en gaat naar Maarn.

Etappe 3: Hollandse Rading - Maarssen

Op maandag 11 juli loop ik mee met de 3-de etappe van Hollandse Rading naar Maarssen. Deze etappe is 17.5 km. lang.

Etappe 10: De Parade - Lent - Nijmegen

Op zondag 17 juli loop ik mee met De Parade vanuit Lent naar de Wedren in Nijmegen. Deze etappe is 4 km. lang.

Ik zou best meer etappes mee willen lopen, maar er moet nog gewerkt worden in deze week. Bovendien denk ik dat een beetje rust houden ook geen kwaad kan. Ik wil natuurlijk ook de 100-ste Vierdaagse nog wel 'even' uitlopen.

Meer informatie over de Stertochten

Wil je meer weten over de Stertochten en/of jezelf ook inschrijven, neem dan een kijkje op onderstaande webpagina's:

  1. Website Landelijk Wandelprogramma
  2. Website KWBN
  3. De etappes per provincie
  4. Inschrijfformulier Stertochten (link betaat niet meer)

Met welke Stertocht doe jij mee ??

Meer wandelplezier

Volgend bericht »

Rondje Linielanding

2 Reacties

Ron Marcus  -  03-05-2016 @ 12:29:56  -

Ik wil we meerdere etappes zien . Zie alleen 1,3 en 10 .Waar vind ik de andere ?

Mirjam  -  03-05-2016 @ 14:31:23  -

Beste Ron,
Ik heb het artikel een klein beetje aangepast. Er staan nu een aantal links in vermeld naar pagina's met meer info over de Stertochten. Ik wandel zelf de etappes 1, 3 en 10 mee, dus vandaar dat ik die heel specifiek genoemd heb.  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.