Home > De kop is eraf

De kop is eraf

Vierdaagse 2014

De kop is eraf - Vierdaagse 2014

We hebben onze kilometers voor vandaag er weer opzitten. John 52 hele kilometers en ik heb er 40 gelopen. Prima dagje, zonder zon & zonder regen. Ideaal wandelweer. Wel enorm druk overal af en toe zelfs filelopen. En ook niet onbelangrijk: GEEN blaren !!

15 juli 2014 • 4 daagse Nijmegen

Het is tijd, de hoogste tijd . . .

Al heel vroeg ging de wekker van John (02.25 uur). De hoogste tijd om op te staan. Om 04.00 uur mag hij starten en hij wil er ruim op tijd zijn en dat is gelukt. Ik mocht pas om 05.00 uur uit mijn bedje. Dat valt niet mee. Mijn start is om 06.15 uur en ook ik was op tijd. Nu is de rij wel erg lang en voordat iedereen gescand is ... daar wilde ik niet op wachten en ik heb me best wel asociaal gedragen. In plaats van netjes achteraan sluiten (moet ik maar eerder komen) ben ik naar voren gelopen en ben aan de zijkanten van de rij er tussen geslopen. In je eentje is dat niet zo heel moeilijk en dus was ik al binnen 10 minuten vertrokken.

Mijn veterdiploma

Omdat ik mijn veters niet goed had zitten, stopte ik bij de lege tribunes even om mijn veters goed te strikken. En gelijk kreeg ik een camera en microfoon onder mijn neus van Vierdaagse TV. Wat is aan het doen was en of ik mijn veterdiploma niet had gehaald ... hihi ... grappig. Geen idee of ik het filmpje (ooit) nog eens ergens terug zal kunnen kijken ?!?!?

Het zag er zonnig uit en het was al een lekker temperatuurtje. Maar achter mij wel donkere wolken en eigenlijk was de zon al snel weg en die hebben we de hele dag niet meer gezien. Niet zo heel erg eigenlijk, ideaal wandelweer. Af en toe zelfs wat koud door de wind. Ik had mijn jas in mijn fietstas gelaten want ik was in de veronderstelling dat het ruim 20 ℃ zou gaan worden. Nou, dat is niet gelukt. Lang zitten om te rusten was er niet bij, dan koelde je teveel af. Maar het is droog gebleven ... dus je hoort ons niet klagen.

Even een kaarsje opsteken in Bemmel

Klein momentje van bezinning In Bemmel ben ik even de kerk binnengestapt. Daar heb ik een kaarsje opgestoken voor iedereen die dat nodig heeft en voor alle goeds. Wat een rust heerst er dan in de kerk tegenover de hectiek van buiten.

De Oosterhoutsedijk

Onderweg was het erg druk. Zoveel wandelaars, soms was er echt geen doorkomen aan. In Elst was het gewoon file-lopen en voetje voor voetje konden we verder schuifelen. Ook op de beruchte dijk van Oosterhout naar Lent (aan het einde van de route), was het erg druk. Tempo maken was onmogelijk. Bovendien was er op de dijk een militair niet goed geworden die moest worden gereanimeerd. Veel politie en 3 ambulances moesten hun weg zoeken tussen de wandelaars door en de dijk was al overvol. En ze moesten ook weer terug en ter plekke was de dijk ook nog afgezet, waardoor we over het talud moesten wandelen (scheef lopen). En ineens is het dan ook muis en muisstil ... heel apart, iedereen is dan toch onder de indruk.

Date . . . ?!?!

Vanaf Oosterhout had ik de praat met een meneer uit Duiven. Dat ging eigenlijk best goed. Wel weer zijn hele medische dossier gelicht maar het was wel afleiding en dan gaat de tijd sneller. Hij wilde morgen alweer met me afspreken. Maar tot een date is het niet gekomen want hij liep 30 kilometer.

Met ons beiden is het goed gegaan ... geen BLAREN. Moe maar voldaan. Uiteraard ben ik wel superstijf maar een nachtje lekker slapen doet vast wel wonderen. En nu hebben we inmiddels ons buikje weer dik, treffen we de voorbereidingen voor morgenochtend en zoeken we vroeg ons bedje weer op. Daar zijn we wel aan toe !!

Op naar Roze woensdag ... op naar Wychen ... wij gaan er weer voor. Tot morgen !!

FotoalbumFoto's Dag van Elst »»

Meer wandelplezier

Volgend bericht »

Wij zijn WAT-jes

9 Reacties

Robbert, Susan, Luuk en Sven  -  15-07-2014 @ 20:06:04  -

Ha Mirjam, John,

Heel veel Suc-6! Goed dat vandaag al goed 'gelopen' is!

Groetjes, x

Ps. Over 10 jaar dring je zeker ook bij de slager voor?

Robbert  -  15-07-2014 @ 20:06:58  -

😉. 😀

Tineke van Beusekom  -  15-07-2014 @ 20:10:42  -

Hoi Mirjam en John
Leuk om jullie verslag te lezen!
Knappe prestatie, hoor.
Succes morgen
Groet, Tineke

Coby  -  15-07-2014 @ 20:31:01  -

Hallo Kleef & Kleef.
Goed om te horen dat dag een goed verlopen is en zonder blaren. Hou dat zo 👍 Maar Mirjam voor dringen foei heeft je mams niet geleerd geduld te hebben. 😀
Succes voor morgen.

Wessel  -  15-07-2014 @ 21:06:35  -

Goed gedaan!! Ik vind het maar veel...pffff
Ik ben trots op jullie
x Wessel 😀

Annette  -  15-07-2014 @ 22:25:01  -

Was het wat die date? Jullie hebben weer top gelopen, heel veel succes morgen, groetjes Annette

Robbert  -  16-07-2014 @ 14:52:05  -

Ha zus, kunnen we je weer volgen waar je ongeveer loopt!? Heb je weer een 'transponder'!?

Suc-6, lekker weertje vandaag! Robbert

Mirjam  -  16-07-2014 @ 16:27:03  -

@ Robbert ... Ben ik over 10 jaar dan al oud genoeg om bij de slager voor te dringen ?!?! 😉
@Robbert ... Nee, ik ben dit jaar niet te volgen zoals vorig jaar 😁

En nu helemaal moe ... straks volgt het verslag van vandaagv 🌞🌞

Robbert  -  17-07-2014 @ 09:07:02  -

Ha zus,

Laten we er inderdaad (over) 30 jaar van maken!! 😀
dat klinkt beter!  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.