11x de Nijmeegse Vierdaagse

Wij Wandelen

Home > 11x de Nijmeegse Vierdaagse

11x de Nijmeegse Vierdaagse

Wij Wandelen

11x de Nijmeegse Vierdaagse - Wij Wandelen

Bijna is het zover, de 104-de Vierdaagse. Wij zijn er bij. John wandelt zijn 10-de vierdaagse en hoopt het Gouden Kruisje te halen. Het is de eerste keer dat hij de 40 km loopt. Ik doe ook mee, dit keer als vrijwilliger. Ik ben ingedeeld bij de bureaulisten en je komt mij elke dag tegen op de Wedren. Ik heb de Vierdaagse 11 x (uit)gelopen. In dit blog blik ik met trots en plezier terug op mijn 11 Vierdaagses.

11 juli 2022 • 11x 4 daagse Nijmegen

Blogs in de categorie 11x komen de 11-de van de maand om 11:11:11 uur online.

1 - De eerste keer in 1989

In 1989 deed ik samen met mijn zusje Annette voor de eerste keer mee met de Nijmeegse Vierdaagse. Beiden hebben we deze vierdaagse uitgelopen. Het ging mij toen heel gemakkelijk af. Geoefend had ik nauwelijks, net genoeg om te weten of mijn schoenen wel goed zaten. Eentje uit de categorie jeugdige onbezonnenheid. Ik kan me er niet zo veel van herinneren en nog minder van het enorme feest eromheen. Helaas zijn er nauwelijks foto's van deze vierdaagse

Het leuke is dat Annette dit jaar voor de 4-de keer mee doet.

2 - De Vierdaagse van 2004

Na de vierdaagse van 1989 heb ik altijd geroepen dat ik de vierdaagse nog een keertje wilde lopen. En jawel, in 2004, 15 jaar na de eerste keer, was het zover. Geoefend had ik nauwelijks, maar dat hoeft ook niet na zo'n makkelijke eerste keer.

Bijna op de Via Gladiola in 2004
Bijna op de Via Gladiola in 2004

De Via Gladiola was overweldigend, één groot feest en wat een enthousiaste mensen. Samen met de politie en andere wandelaars danste ik de zirtaki. Geweldig allemaal. Dit doe ik nog wel een keertje !!

3 - De Vierdaagse van 2009

De Nijmeegse vierdaagse viel in 2009 (eindelijk weer eens) in onze zomervakantie en dus wilde ik voor de derde keer meelopen. Zo gezegd, zo gedaan en voor ik het wist, was het 21 juli 2009, 6 uur 's ochtends. Ik had 169 oefenkilometers in de benen, dat moest genoeg zijn.

You'll never walk alone . . .
You'll never walk alone . . .

Historisch moment: Voorafgaand aan de Vierdaagse van 2009 schreef ik het allereerste blog op Wij Wandelen.

4 - John doet ook mee in 2010

In 2004 en 2009 moedigde John mij elke dag aan. Toen begon het bij hem ook te kriebelen. Al in november 2009 begon hij met de eerste voorzichtige kilometers. Het resultaat is bekend. Ook John raakte besmet met het Vierdaagsevirus en begint dit jaar (2022) aan zijn 10-de Vierdaagse.

Samen over de Via Gladiola in 2010
Samen over de Via Gladiola in 2010

Superleuk om samen de Vierdaagse te lopen. En ook al wandelden we niet samen, we genoten volop. Voor 't eerst schreef ik dat mijn knieën het zwaar hadden in 2010.

5 - De vijfde keer in 2011

In 2011 liep ik mijn vijfde Vierdaagse. Op naar het zilveren kruisje. Hoe leuk was dat? Het was een behoorlijk zware Vierdaagse. "Voorlopig trouwens ook mijn laatste", schreef ik toen. M'n knieen hadden het zwaar en waren overbelast. Ik was vooral apetrots op mijn medaille, die bij de 5-de keer hoort.

Bijna op de Via Gladiola in 2004
Bijna op de Via Gladiola in 2004

John ervaarde zijn 2-de vierdaagse heel anders als de eerste keer. Hij genoot veel meer van alles wat er om hem heen gebeurde.

6 - Op weg naar de Via Gladiola in 2012

Met plezier trotseerden wij pijnlijke voeten, zere schenen, zeurende knieen, stijve spieren, blaren, slapeloosheid, vermoeidheid en nog veel meer. Maar we kunnen wel zeggen dat we ook in 2012 met de grootste wandeltocht ter wereld hebben meegedaan. En dat allemaal voor de feestelijke intocht op de Via Gladiola op vrijdag. Met applaus, de gladiolen en het Vierdaagse kruis als ultieme beloning. Wij waren er bij in 2012, inmiddels alweer 10 jaar geleden.

Onze trouwste fans uit Hekendorp
Onze trouwste fans uit Hekendorp

Wist je dat: Boomzager Jan van Vulpen was de meest bekende nederlander tijdens de Vierdaagse van 2012 (en de jaren daarna :-() . . .

Gladiolen verwelken
blaren vergaan
maar onze prestatie
blijft altijd bestaan !!!

7 - Trots op ons in 2013

Stapje voor stapje zetten we ons beste beentje voor. In 2013 liep ik voor de 7-de keer de Vierdaagse en John voor de 4-de keer. En daar zijn we trots op, want het ging moeizaam. De tweede dag was ik niet vooruit te branden en liep ik echt in de achterhoede. Iets met een pijnlijke heup en een schoen zonder zooltje . . .

Het moet ook moeilijk zijn, want als het makkelijk is gaat iedereen het doen en dan is het geen prestatie meer . . . ".[ Een mevrouw tijdens de start in 2013 ]

Het mooiste spandoek aller tijden . . . speciaal voor mij !!!
Het mooiste spandoek aller tijden . . . speciaal voor mij !!!

Wist je dat: Coby ons ook in 2013 (en de jaren daarna) elke dag als eerste een leuke sms stuurde!! Dank je wel hoor Cootje.

8 - Volop geoefend in 2014

In 2014 had ik voor 't eerst volop geoefend voor de Vierdaagse. In 2013 ging het zo moeizaam dat ik het zonder trainen wel kon schudden. En met succes, want 2014 was een geslaagde Vierdaagse. We hoorden bij de 39.910 deelnemers die hun kruisje dik verdiend hebben.

De Via Gladiola
De Via Gladiola

De intocht van 2014 was een stille intocht zonder muziek. Dit uit respect voor de slachtoffers van de MH17. Op dat moment zelf had ik geen flauw idee wat er gebeurd was want tijdens de Vierdaagseweek is je wereld toch wel klein. Geen idee wat er zich verder in het land afspeelt, laat staan ergens anders in de wereld. Pas toen ik besefte wat er gebeurd was, snapte ik ook dat er geen muziek was bij de intocht.

Samen over de Via Gladiola in 2014
Samen over de Via Gladiola in 2014

9 - De Vierdaagse van 2015

In 2015 deden wij mee met de 99-ste Vierdaagse. John alweer voor de 6-de keer op de 50 km. en ik voor de 9-de keer op de 40 km.

Hihi . . . ik doe gezellig mee
Hihi . . . ik doe gezellig mee

Het was een leuke Vierdaagse. Ik ging niet snel, maar ik heb wel goed gelopen. Ik ben nou eenmaal geen snelle wandelaar. Time flies when you're having fun.

10 - De 100-ste Vierdaagse in 2016

In 2016 waren we helemaal in de ban van de 100-ste vierdaagse. En ook al was deze editie extra feestelijk, er moest natuurlijk nog wel 'gewoon' even gewandeld worden. De 100-ste Vierdaagse begon met een feestelijke parade.

Rusten op de Zevenheuvelenweg
Rusten op de Zevenheuvelenweg

De laatste dag was hartstikke leuk want ook de koning was in Cuijk. Het lukte mij om Willem een hand te geven. Mijn dag kon bijna niet meer stuk.

Ik vond het één van de zwaarste vierdaagses die ik gelopen heb. Overal pijntjes en mijn onderdanen hebben het moeilijk gehad. Mijn mooiste moment van Vierdaagse was het ontvangen van het gouden kruisje. Bij het afmelden luidden ze voor mij de (fiets)bel. Ik glunderde van oor tot oor en ben er nog steeds hartstikke blij mee. Deze hoofdprijs nemen ze mij niet meer af !!

Het felbegeerde Gouden Kruisje
Het felbegeerde Gouden Kruisje

11 - Mijn 11-de Vierdaagse in 2017

In 2017 wandelde ik voor de laatste keer 4 rondjes rondom Nijmegen. John wandelde voor de 8-ste keer mee en ik voor de 11-de keer. Op naar goud met een kroontje. Mijn voorbereiding was prima, in mei had ik de Elfstedentocht nog gewandeld. Moet kunnen toch ?!?!

Mooie oranje-groene vierdaagsenagels voor het goede doel !!
Mooie oranje-groene vierdaagsenagels voor het goede doel !!

De eerste dag begon lastig, vooral voor John. Hij heeft meer dan een uur bij de EHBO gelegen, maar gelukkig kon hij wel verder. Voor mij was de tweede dag vervelend, ik had helemaal geen zin om verder te wandelen. Ik deed er 10 uur en 17 minuten over en was niet vooruit te branden.

Oeps, en dan zitten we ineens bij de EHBO
Oeps, en dan zitten we ineens bij de EHBO

In 2017 heb ik voorlopig mijn laatste vierdaagse gelopen. Het is mooi geweest. Ik heb 11x meegedaan en 11x uitgelopen. Ik ben hartstikke trots op mijn gouden kruisje met kroon. Voor mij is het mooi geweest. Ik weet wat het is om de vierdaagse te lopen en dat ik het kan. Ik mag meelopen, het moet niet. Ik heb alles wel een keertje gezien . . . denk ik . . . ?!

Trots op ons !!
Trots op ons !!

Vrijwilliger in 2022

En daarom ben ik er in 2022 voor de twaalfde keer bij. Voor de eerste keer als vrijwilliger !! Ik ga de Vierdaagse eens van de andere kant bekijken. Ik hou jullie op de hoogte van mijn nieuwe ervaring. Ik heb er zin in (en John natuurlijk ook).

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Trage Tocht Groesbeek
-Wandelen door heuvelachtig boerenland-

Volgend bericht »

Vrijwilliger bij de Vierdaagse
-UC'er - Bureaulist-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Gezond in beweging met de Wandeltrainer