Home > Nieuwe wandelgids: Wandelen in Delfland

Nieuwe wandelgids: Wandelen in Delfland

Nieuwe wandelgids: Wandelen in Delfland -

Deze week lag de wandelgids -Wandelen in Delfland- in de bus. Het is de nieuwste wandelgids van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Alweer zo'n leuke gids met maar liefst 11 verschillende rondwandelingen in Delft en ommeland: Delfland, Westland en Oostland. Wat heeft de omgeving van Delft de wandelaar te bieden?

23 juni 2019 • Wandelgidsen

Routemaker Cock Hazeu is geboren en getogen in Delfland. Als geen ander kan hij je de weg wijzen in deze boeiende omgeving.

Natuurlijk begint alles met 'Gezicht op Delft' van Vermeer als we het hebben over wandelingen in Delft en Delfland. Maar net als Vermeer heeft de omgeving van Delft veel meer te bieden. Cock Hazeu leidt ons langs kanalen en stroompjes in de polders om uiteindelijk de Noordzee te bereiken.

Tijdens de wandeling door het centrum van Delft loodst hij je langs historische gebouwen en plekken. Op de wandeling door recreatiegebeid de Delftste Hout zie je de andere kant van Delft. Wandelend op de rand van stad en land ontdek je de prachtige groene polders van het Oostland.

Aan de einder zien je de contouren van Delft, Rotterdam en Den Haag terwijl je door de polders trekkt en geniet van het geloei van koeien, de weidevogels en de laag overscherende zwaluwen. In het decor van de kassencomplexen van het Westland en de Rotterdamse havens voert hij je over landelijke paadjes en wilgenlaantjes en leer je het Delfland bij iedere stap een beetje beter kennen

In glasdorp het Westland wandel je tussen de kassen. Grasdorp Midden-Delfland is de groene long tussen het industriële havengebied en het stedelijke gebied van Delft, Schiedam, Vlaardingen en Rotterdam. De route rondom 't Woudt is een groene wandeling door het prachtige polderlandschap. 't Woudt is het kleinste kerkdorp van Nederland heeft een beschermd dorpsgezicht.

Vanuit Hoek van Holland wandel je o.a. langs de Nieuwe Waterweg en het open landschap tussen de havens en het Westland. Een wandeling langs het strand en door de duinen ontbreekt niet in deze wandelgids. Rondom Kijkduin wandel je op de groene grens van steen en glas. De wandeling vanuit Rijswijk is meer een groene stadswandeling langs oude landgoederen en nieuwe uitleggen.

Leestip: Vera wandelt rond de Ackerdijkse Plassen, één van de routes uit deze wandelgids door het Oostland.

Wandelen in Delfland, routes met een verhaal

Alle wandelroutes in deze gids vertellen hun eigen verhaal want er valt veel te vertellen over Delft en ommeland. Naast de routebeschrijving vind je dan ook uitgebreide achtergrondinformatie over de omgeving waar je wandelt. Dit maakt ook deze wandelgids van Gegarandeerd Onregelmatig meer dan zomaar een routeboekje.

IN HET KORT

De Wandelgids
Wandelen in Delfland
Auteur(s)
Cock Hazeu
Verkoopprijs
€ 17,95
Formaat/omvang
Paperback - 128 pagina's, 21,00 x 12,6 cm (staand)
Meer info
Website
** Aff - Wandelgids static/wandelgidsen/klein/wandelen-in-delfland.jpg
Wandelen in Delfland (17,95) (€)
11 Flinke rondwandelingen door Delft en omgeving. Van het Oostland naar het Westland, van polders tot de Noordzee.

T!P
Verzamel ze allemaal
Bestel alle wandelgidsen van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig in één keer met een fikse korting!

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Stadswandeling door historisch Utrecht
-Utrecht acht keer anders-

Volgend bericht »

Trage Tocht Rheden
-Topwandeling op de Veluwezoom-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

 

(€) - Dit blog bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.