Roze woensdag en dag van Wijchen - #4D19

Home > Roze woensdag en dag van Wijchen - #4D19

Roze woensdag en dag van Wijchen - #4D19

Roze woensdag en dag van Wijchen - #4D19 -

De tweede dag van de Vierdaagse 2019 is traditiegetrouw de dag van Wijchen. Voor John de kortste dag met 48,5 kilometer, bijna 4 kilometer minder dan gisteren. Hij heeft een mooie wandeldag achter de rug, weer prima gelopen. Behalve de laatste 7 kilometer. Die waren uitermate zwaar, er leek geen eind aan te komen.

18 juli 2019 • 4 daagse Nijmegen

John vertrekt alweer om 3:00 uur naar de start. Hij staat graag vooraan omgelijk om 4:00 uur te vertrekken. Hij gaat voortvarend van start en heeft er flink de pas in. Om kwart voor 7 zit hij al aan zijn eerste ontbijt, een kom tomatensoep ?!?!

De route loopt door het Land van Maas en Waal. De eerste 2 uur zijn het saaiste, het wandelpeloton moet Nijmegen uit. Vandaar loopt het via Alverna naar Wijchen. Voor John volgt een lange lus over de dijk richting Balgoy en Niftrik. Velen vinden dit stuk uitermate saai, ik hoor John er nooit over klagen. Daarna komt hij voor de 2-de keer in Wijchen. Daar is het altijd druk want in het centrum komen alle routes bij elkaar.

Trouwe supporter in Beuningen

Na Wijchen komt Beuningen en daar zit Annet te wachten. Ze is zijn trouwste supporter sinds jaren. Uiteraard komt zij vooral voor Tom, Shannen en Bart. John neemt een korte pauze bij Annet en gaat verder. Vanuit Beuningen is het nog maar 8 kilometer.

Geweldig leuke aanmoediging in Beuningen
Geweldig leuke aanmoediging in Beuningen

En juist de laatste 5 kilometer vallen zwaar. John heeft moeie benen en komt niet meer in zijn ritme. Hij rust meerdere keren op het laatste stuk. Hij is blij als er waterwijsje worden uitgedeeld, dat smaakt hem prima, hij kikkert er zelfs een beetje van op. Blijkbaar had hij toch een beetje energie te kort.

Vandaag is Roze Woensdag

Het is roze woensdag . . .
Het is roze woensdag . . .

Het is roze woensdag en dat kun je zien. Vele wandelaars dragen een matching roze outfit. Ook de tribune kleurt 50 tinten roze. Toen ik nog meeliep droeg ik altijd roze op roze woensdag, vandaag is dat niet anders. John doet er niet aan mee, hij heeft geen roze shirt. Het doet een beetje carnavalsachtig aan. Sommigen heisen zichzelf een paar kilometer voor het eind een een opvallende rouze outfit. Hartstikke leuk want vandaag is roze de kleur van . . .

Mooi roze is niet lelijk . . . ?!?!
Mooi roze is niet lelijk . . . ?!?!

Net als gisteren zit ik weer kort voor de finish op de tribune. Vandaar kan ik alles goed overzien. Via de WattsApp begrijp ik van Tom dat John achter hem loopt. Dat is mooi om te weten. Tom komt als eerste langs. Het gaat goed met hem, hij ziet er kwiek uit. Ook Tom heeft geen roze shirt in de kast hangen.

Hey Tom, waar is je roze shirt ?!?!
Hey Tom, waar is je roze shirt ?!?!

Daarna volgen al snel Bart en Shannen. Shannen heeft het moeilijk, ze heeft (spier)pijn aan haar benen. Het gaat even niet zo goed. Maar Shannen, uiteindelijk heb je vandaag net zo snel gelopen als gisteren . . . het lijkt voor jou alleen veel moeizamer te gaan. Kom op meid, morgen gaat het vast beter, de tweede dag is nou eenmaal de moeilijkste dag. Ik ken het gevoel . . . Met Bart gaat het gewoon prima, hij loopt heel makkelijk. Al snel sluit Jessica bij hen aan, zij heeft speciaal voor vandaag een fraaie roze outfit aangetrokken. Zo hoort het ook.

Daar heb je Bart en Shannen
Daar heb je Bart en Shannen
Jessica in een roze outfit !!
Jessica in een roze outfit !!

Nadat zij vertrekken wacht ik op John, hij kan er elk moment aankomen. Dit keer zie ik hem eerder dan hij mij. Hij loopt moeizaam en hij ziet er vermoeid uit. Hij zit helemaal stuk en is er helemaal klaar mee voor vandaag. Samen met hem wandel ik de laatste 200 meter om hem af te melden. John wil eerst nog wat drinken, voordat we op de fiets naar de camping stappen. Ik haal een cola voor hem en ondertussen zoekt John een plekje. Al snel raakt hij aan de praat met een meneer en mevrouw. Hier geniet hij van, kletsen met wildvreemden. En het leuke is, ieder heeft zijn eigen verhaal.

Daar komt John . . .
Daar komt John . . .

Eenmaal op de camping is John zijn dip alweer grotendeels te boven. Hij lust graag een kop tomatensoep (zijn tweede vandaag) en zijn voeten genieten van een verfrissend voetenbadje. Hij pakt zijn rust en heeft na het eten nog tijd over voor een praatje her en der. Hij gaat weer vroeg naar bed, rond half 8 en valt gelukkig snel in slaap.

De tweede dag staat er om bekend dat het een zware dag is met de meeste uitvallers. Dat was ook het gesprek van de dag op de camping. Velen hadden het moeilijk vandaag, met name op de laatste kilometers.

Hij is op de helft, morgen wachten de Zeven Heuvelen. De campers staan al langs de weg, het feest kan beginnen !!

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Dag van Wijchen - 4D19
Datum wandeling
woensdag 17 juli 2019
Afstand
49 km
Start- & eindpunt
Wedren, Nijmegen
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Dag van Elst - #4D19

2 Reacties

Carola  -  18-07-2019 @ 23:33:47  -

Heel veel succes morgen John! Je kan het! Laatste dagje alweer.

Ik zal aan je denken!

Lieve groet van ons allen

Rob en Carola, Lucy, Suze, Tess en Ivan

John  -  22-07-2019 @ 08:16:50  -

Dank jullie wel, het is helemaal goedgekomen met mij  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.