Home > Walking Football, wandelen en voetballen

Walking Football, wandelen en voetballen

Walking Football, wandelen en voetballen -

Alweer 6 jaar geleden hing ik mijn voetbalschoenen aan de wilgen. Het ging niet meer, mijn knieën protesteerden voor en na elke wedstrijd. Ik liep op mijn laatste benen zoals de trainer dat destijds noemde. Niets doen was (en is) geen optie en na het voetballen ben ik meer en meer gaan wandelen. Een sport die vele malen beter past bij mijn tempo.

10 november 2018 • Persoonlijk

Oude liefde roest niet

Wandelen is hartstikke leuk, ik geniet elke wandeling voor de volle 100%. Maar voetbal is en blijft mijn favoriete sport. Met weemoed kijk ik terug op 30 jaar voetbal. Het liefst ga ik zo weer voetballen.

Ruim 3 jaar geleden hoorde ik voor het eerst over Walking Football. Mijn interesse was gewekt, ik schreef zelfs een blog over WandelVoetbal.

Walking Football is een voetbalvorm voor sportieve senioren (55+), overgewaaid uit Engeland. Je mag alleen wandelen, dus niet rennen. Sterker nog dan wordt je teruggeloten en krijg je een vrije trap tegen. Het maken van slidings is verboden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Een team bestaat uit 6 spelers/speelsters. Er wordt gespeeld op een kwart veld met kleine doeltjes zonder keeper.

V.V. De Meern (G)oldStars

Ik beloofde mijzelf erbij te zijn wanneer V.V. De Meern start met Walking Football. Lekker voetballen in mijn eigen wandeltempo bij de V.V. De Meern OldStars, toen al (3 jaar geleden) zag ik het helemaal zitten.

Is Walking Football de ultieme manier om wandelen en voetballen te combineren ??

Dit voorjaar was het zover, de kick-off van het Walking Football. Eerlijk is eerlijk, ik was een beetje huiverig. Is dit wat ik wil, is het niet saai en zo had ik nog een aantal ik-doe-het-niet-excuses. Toch haalde ik mijn voetbalschoenen uit de wilgen en gaf het WandelVoetbal een kans. De enige manier om te oordelen is zelf meedoen. Dat ik nog lang geen 55+ ben maakt niet uit, ook oudere jongeren doen mee.

Al snel weet ik het zeker, ik vind het hartstikke leuk. Als team lekker bezig zijn met voetbal, tikkie hier, hakje daar en scoren !! Saai, zeker niet. Ik moet wel even omdenken. De bal moet op maat zijn, een diepe pass komt niet aan. Wandelen is moeilijker dan gedacht. Geen modder aan je broek en de geur van kunstgras is niet te vergelijken met die van vers gemaaid gras. Techniek, tactiek, goed positiespel en inzicht zijn belangrijk. Een rondootje gaat prima op wandeltempo.

Walking Football: niemand is te oud om een balletje te trappen.

Net als vroeger vind ik trainen leuk maar de wedstrijden zijn leuker, daar doe ik het voor. Ons eerste toernooi is best spannend. Zijn we goed op elkaar ingespeeld, klopt onze tactiek, hoe staan we er conditioneel voor? Ik voel weer de gezonde wedstrijdspanning als ik het shirt met rugnummer 11 aantrek. Als vanouds wil ik winnen !!

V.V. De Meern (G)Old Stars in actie tegen Kamerik
V.V. De Meern (G)Old Stars in actie tegen Kamerik

Er doen 10 teams mee waaronder FC Utrecht. Hoe leuk is dat? Vroeger was het voor mij onmogelijk om tegen een BVO te voetballen, nu kan het gewoon. Dat er bij FC Utrecht geen oud-selectie spelers opgesteld zijn mag de pret niet drukken.

In de eerste wedstrijd tegen Kamerik verspelen we 2 minuten voor tijd onze voorsprong. Bij de volgende wedstrijd is FC Utrecht letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. De eerste 10 minuten houden we de schade beperkt, daarna is er geen houden meer aan en we verliezen met 4-0. Onze eerste zege boeken we tegen OSM. Gesteund door deze opsteker groeien onze kansen op een goed resultaat tegen Zuid-Oost United. Dit blijkt een lastige ploeg en gelijkspel is het hoogst haalbare. De wedstrijd om de 7-de en 8-ste plaats winnen we overtuigend. Een zevende plek waar we trots op zijn. Niet gek als debutant bij het Walking Football. Dat smaakt naar meer.

Ik weet het zeker, voor mij is wandelen en voetballen een prima combinatie.

Wil jij ook een potje Walking Footballen ??

Op de wekelijkse training schaven we aan onze techniek en onze conditie wordt beter en beter. We kijken uit naar ons volgende toernooi. Doe jij dan ook mee met ons ?? Laat ons jouw voetbaltrucjes van weleer zien. Ook als je niet eerder gevoetbald hebt, ben je welkom.

Wij zijn een gevarieerde groep Walking Footballers en -ballsters van begin 40 tot 80+. Op de website van V.V. De Meern vind je de meest actuele informatie. Niemand is te oud om een balletje te trappen. Goed voor de spieren en nog gezellig ook.

Wanneer kom jij Walking Footballen ??

Walking Football oftewel Wandelvoetbal is voetballen waarbij je niet mag rennen, alleen wandelen. De rustige voetbalvariant, een tactisch spelletje. Wandelen is moeilijker dan gedacht. Walking Football echt geweldig.
Walking Football oftewel Wandelvoetbal is voetballen waarbij je niet mag rennen, alleen wandelen. De rustige voetbalvariant, een tactisch spelletje. Wandelen is moeilijker dan gedacht. Walking Football echt geweldig.
Walking Football oftewel Wandelvoetbal is voetballen waarbij je niet mag rennen, alleen wandelen. De rustige voetbalvariant, een tactisch spelletje. Wandelen is moeilijker dan gedacht. Walking Football echt geweldig.

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Trage Tocht Palmstad
-Heerlijke herfstwandeling-

Volgend bericht »

Trage Tocht Vechten
-Lopen langs de linies-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.