Home > Pieterpad: Schoonloo-Hardenberg

Pieterpad: Schoonloo-Hardenberg

Pieterpad: Schoonloo-Hardenberg -

Inmiddels is John in Hardenberg aangekomen. De St. Pietersberg komt langzaam dichterbij. Gisteren wandelde hij vanuit Schoonloo via Sleen naar Coevorden, een etappe van zo´n 42 km. Vandaag wandelde hij rustig verder naar Hardenberg en mag hij weer 19 km. bijschrijven. Het gaat buitengewoon goed !!

10 mei 2017 • Wandelpaden Drenthe

Dinsdag: Van Schoonloo naar Coevorden: 42 km

Gister wandelde John van Schoonloo naar Coevorden. Een lange wandeling van ruim 42 hele kilometers. Hij vertrok al rond 7:00 uur vanuit Schoonloo.

Even de kat uit de boom kijken Het kleinste caf
Je ziet van alles onderweg !!

Over de route valt niet veel te vertellen. John vond dat er een aantal saaie stukken bij zaten en best veel verhard. Het uitzicht was weids. Hij heeft er flink de pas in gezet. Het was prima wandelweer, hoewel John het in het laatste uur wel frisjes vond.

Maar hoe dan ook, John vermaakt zich wel. Hij heeft altijd en overal de praat met Jan en Alleman. In Coevorden zat hij iets te eten op een bankje langs het Pieterpad. Snel kreeg hij gezelschap van een man met een hondje en zij raakten aan de praat. Deze meneer is toen met John meegelopen naar zijn logeeradres van gisteravond, dus John hoefde niet te zoeken.

Mooie 2 onder 1 kap in Coevorden Toppie, Superbed om te slapen
Mooi logeeradres in Coevorden. Sjiek de Friemel !!

Op zijn logeeradres, wederom Vrienden op de Fiets, heeft John een 'eigen' verdieping to zijn beschikking, van alle gemakken voorzien. Wat wil een vermoeide wandelaar nog meer na 42 km. wandelplezier. Zelfs een TV, dus ook even bankhangen voor de TV.

Woensdag: Van Coevorden naar Hardenberg: 19km

Vandaag is John pas om 11:00 uur vertrokken vanaf zijn logeeradres. Hij zat al bijtijds aan het ontbijt, daar lag het niet aan. Zijn gastvrouw vond het zo gezellig, dat ze zo'n anderhalf uur hebben zitten klessebessen.John houdt hier wel van en hij heeft alle tijd.Dit zijn juist de dingen die het wandelen zo leuk maken. In je eentje heb je sneller een gesprek met een wildvreemde dan dat je met meer bent.

Best aardig uitzicht . . . Onderweg . . . naar Hardenberg
Op naar Hardenberg !!

Er moest natuurlijk wel gewandeld worden. Op naar het overijsselse Hardenberg. Een leuke route vandaag en prima wandelweer. Over een lange fietsbrug wandelde hij rond 15:00 uur Hardenberg binnen. Daar heeft hij heerlijk zitten kletsen op een wandelbankje. Hij kreeg gezelschap van een Downie en ook dat leverde een gezellig gesprekje op.

Heerlijk om het enthousiasme van John te horen als hij hierover vertelt. Hij heeft vandaag veel tijd besteed aan kletsen

Lekker & Gezond !! Je moet wel de juiste pijl volgen !! !!
You'll never walk alone !!

Zo zie je maar weer . . . You'll Never Walk Alone !!

Onderweg naar zijn logeeradres trakteerde hij zichzelf op een lekker portie kibbeling van de visboer.

Gearriveerd in Hardenberg Fietsersbrug (en lopersbrug) over de IJssel - Hardenberg
In Hardenberg !!

Zijn logeeradres van vanavond was weer snel gevonden. Meneer raakt een beetje teveel verwend. Dit keer viel het ietsiepietsie tegen. Ook dat hoort erbij en hij moet het ermee doen. In ieder geval wel heel dicht bij het Pieterpad, hij kan morgen zo vanuit zijn bed aan de wandel !! Dan wandelt hij verder naar Ommen, een stukkie van ongeveer 21 hele kilometer.

Wordt vervolgd . . . (misschien morgen weer) . . .

Meer wandelplezier

Volgend bericht »

Elfstedentocht: Leeuwarden-Sloten
-49 km - It sil Heve-

2 Reacties

Joske  -  21-05-2017 @ 17:47:42  -

Hoe lang doet hij over dit pad? Een aantal dagen achter elkaar loopt hij een heel stuk maar toch niet in één keer? Ben heel benieuwd naar de afloop. Weer enorm leuk geschreven,

groetjes Joske

Mirjam  -  21-05-2017 @ 17:56:51  -

Nog geen idee hoe lang John over het Pieterpad zal gaan doen. Hij is inmiddels nog van Hardenberg naar Ommen gewandeld, waarvandaan hij dus volgende keer (?!?!) vertrekt. Het kan zomaar volgend jaar worden maar als het aan hem ligt gaat hij morgen weer 😉. Kortom, wordt vervolgd . . . ooit !!  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.