Home > Elfstedentocht: Leeuwarden-Sloten

Elfstedentocht: Leeuwarden-Sloten

49 km - It sil Heve

Elfstedentocht: Leeuwarden-Sloten - 49 km - It sil Heve

It sil Heve: het gaat gebeuren: De 11-StedenWandeltocht is vandaag begonnen. Fryslân op z'n mooist in 5 dagen, 11 steden en 207 kilometer !! De route van vandaag loopt van Leeuwarden naar Sneek, IJlst en Sloten. Het is gelijk de langste etappe met ruim 49 km wandelplezier.

23 mei 2017 • Friesland

De Alvestêdetocht kuierje . . . Ik ha der sien yn !!

Jawel, ik heb er zin in. Tegelijkertijd zie ik er ook tegenop. Ik weet van mezelf dat ik te weinig getraind heb, de laatste wandeling was 2-de paasdag.

Ik ga ervoor !! Ik ga voor het felbegeerde Elfstedenwandelkruisje, een van de drie officiële 11-Stedenkruisjes !!

Gisteren vertrok ik naar Friesland. Ik had een prima overnachtingsadres geregeld in Balk via Vrienden op de Fiets. Vanuit Balk vertrok ik vanmorgen al vroeg (05:15 uur) naar Sloten. Daar parkeer ik mijn auto en de pendelbus van de organisatie brengt mij en vele anderen, naar Leeuwarden. Vanavond in Sloten ben ik snel weer bij mijn auto.

Enne,heb je de weersvoorspellingen gezien ?!?!

De start is in Leeuwarden (Ljouwert)

De officiële start van deze 71-ste 11-Stedenwandeltocht was vanmorgen om 07:00 uur in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Finishen mag tot 19:00 uur. Ik weet dat ik de tijd hard nodig heb.

De start van de Elfstedenwandeltocht 2017 bij de Elfstedenhal Lang wandelpad langs de Zwette, waar de schaatsers ook komen !!
De Elfstedenwandeltocht 2017 is begonnen !!

Al snel wandel ik Leeuwarden uit, het weide platteland tegemoet. Overal waarik kijk zie ik weilanden, koeien, paarden en kleine dorpen. De eerste helft van de route is leuk en goed te doen, hoewel het stuk fietspad langs de Zwette best lang is.

De eerste Elfstedenstad die ik aandoe is Sneek. Ik vind wandelen in de stad altijd leuk en nu ook. Gewoon gezellig en altijd iets te zien of te beleven.

Na Sneek komt IJslt, de volgende 'stad'. Dit is een gezellig dorp met een nostalgisch centrum. Ziet er mooi en authentiek uit.

Weilanden, hooilanden, koeien en paarden

Na IJlst is het nog zo'n 20 kilometer wandelen. Ik hoor mensen vertellen dat het grootste gedeelte hiervan, zo'n 15 km, langs een provinciale weg is, dus saai. Daarvan was helaas geen woord teveel gezegd. Pffttt, dat was supersaai een eentonig. Absoluut geen leuke route. Weilanden, hooilanden, koeien en paarden en nog meer weilanden.

Het lopen gaat redelijk, het is best pittig en ik voel de blaren komen. Ik ben al om 17.19 uur binnen en daar ben ik trots op. Voor mijn doen en mijn tempo een hele mooie tijd.

Eenmaal terug op mijn slaapadres bekijk ik de schade aan mijn voeten en dat is even schrikken. Oeps, 5 blaren waarvan 2 grote kanjers. De ene doet pijn,de andere ziet er erger uit dan het voelt. Toch een beetje een domper voor morgen, nu al. We gaan het zien !!

Leuk dat overal de Friese Vlag uitbundig wappert Mijn blaar in het openbaar
Leuke en minder leuke dingen

Woensdag: Sloten-Workum

Morgen wandel ik van Sloten, via Stavoren en Hindelopen naar Workum, een etappe van zo'n 44 km.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Datum wandeling
dinsdag 23 mei 2017
Afstand
49 km
Kenmerken
Startpunt
Leeuwarden
Eindpunt
Sloten
Media

Meer wandelplezier

5 Reacties

Leontine  -  24-05-2017 @ 08:43:58  -

Jeetje Mirjam nu al 5 blaren ? Heel veel succes vandaag

Annette  -  24-05-2017 @ 10:30:41  -

Kom op Mirjam, je kunt het, je bent een bikkel

Marrian  -  24-05-2017 @ 12:29:35  -

Wat goed Mirjam, dit pakken ze niet meer van je af!
Heel veel succes, plezier en sterkte!!

Jolanda  -  24-05-2017 @ 19:37:39  -

Ik lees nog niets van vandaag, maar het gaat goed met je.
Alleen nog een masseur zoeken en je kan er morgen weer tegen aan.

Bregje   -  31-05-2017 @ 16:52:57  -

Jeetje, 49 kilometer en ook nog saai. Goed gedaan! En die 5 blaren... ik ga snel naar je belevenissen van de volgende dagen kijken.  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.