Home > Pieterpad: Groningen-Schoonloo

Pieterpad: Groningen-Schoonloo

Pieterpad: Groningen-Schoonloo -

Gisteren (zondag) wandelde John een lange etappe van Groningen naar Rolde, ruim 42 kilometer. Vandaag had hij een -makkie- en is hij vanuit van Rolde naar Schoonloo gewandeld, zo'n 19 kilometer.

8 mei 2017 • Groningen Wandelpaden

Zondag: Van Groningen naar Rolde: 42 km

John had een lange etappe voor de boeg, ruim 40 kilometer van Groningen, via Zuidlaren naar Rolde. Hij vertrok bijtijds uit Groningen. Wellicht iets te snel, want hij heeft zijn telefoonoplader op zijn logeeradres laten liggen. Niet echt handig !! Meer dan 1 uur terugwandelen was geen optie. Ook in het Hoge Noorden zijn de winkels op zondag open, dus heeft hij een nieuwe oplader gekocht. Ook weer opgelost.

Is het nou linksaf of rechtsaf ?!?!

Het liep allemaal weer prima, hoewel . . .

Hij liep onderweg een keertje verkeerd. In de routebeschrijving stond heel duidelijk dat hij linksaf moest gaan. Waarom hij dan toch rechtsaf is gegaan is een raadsel. Blond momentje tussen door ;-). Uiteindelijk 10 minuten heen verkeerd gelopen en ook weer 10 minuten terug. Dat valt mee, maar dit kan onderweg naar Santiago ook gebeuren. Ik heb verhalen gelezen van wandelaars die op een dag zo'n 25 kilometer wandelen en toch maar 5 km verder zijn gekomen . . . Oeps !!

Ploeteren door het zand

Het blijkt een pittige wandeldag te zijn met een aantal lange zandpaden. Onderweg wilde ik hem via de sms op de hoogte houden van de voetbaluitslagen. John wandelde echt in de Middle of Nowhere en had geen bereik. Maar hij heeft de tijd en neemt het ervan. Onderweg trakteert hij zichtzelf in Zuidlaren op een lekker appelgebakje.

Wandelen door et mulle zand . . . Best een grote zandbak
Lekker door het zand ploeteren, ergens tussen Groningen en Rolde!!

Eenmaal in Rolde heeft hij zijn slaappplaats, via Vrienden op de Fiets, snel gevonden. Op advies van deze mevrouw heeft hij zijn slaapplaats voor vanavond ook al geregeld. Een trekkershut !! Oeps, zeker nog niet gezien hoe koud het vannacht gaat worden ?!?!?

Maandag: Van Rolde naar Schoonloo: 19 km

Vandaag een beetje een 'makkie'. Op papier slechts 19 kilometer. Het is een mooie etappe en je komt van alles tegen maar het is ook stil en rustig. Tijdens een stuk van 2 uur wandelen is John slechts één mevrouw met een hondje tegengekomen. Heerlijk toch !!

- "Ik heb me eigen wel vermaakt vandaag" -

Van Rolde . . . . . naar Schoonloo
Van Rolde naar Schoonloo, een kortere etappe van 19 km.

Toen John langs zijn beoogde logeeradres van vanavond liep, viel het erg tegen. Het zag er niet lekker uit, beetje oud en ranzig. Daar wilde hij niet slapen. Toen hij een bospad uit wandelde stond daar een bordje B&B met een telefoonnummer. Gelijk bellen natuurlijk en jawel, hij logeert nu op een boerderij bij een Feyenoord supporter, op 3 meter vanaf het Pieterpad. Hij heeft een aparte slaapkamer, een woonkamer, een keuken en een aparte douche. Wat een luxe, veel beter dan een trekkershutje !!

Maar verder is er helemaal niets. Geen supermarkt, geen pinautomaat, helemaal niets. Gelukkig wel een restaurantje en daar kwam hij dezelfde wandelaars als gisteren weer tegen. Er komen veel 'Pieterpadders' in het restaurant en ook in de B&B.

Toch wel spannend dat je elke keer weer ergens anders slaapt. Volgens John is dit ook wel iets voor mij !!

Dat denk ik ook maar ik kom nu nog tijd en benen tekort

Mooi en gevarieerd wandelen op het Pieterpad! Luxe B&B in Schoonloo met kamer en eigen keuken !!
John is nog steeds helemaal Happy - Jippie !!

Morgen wandelt John verder naar Coevorden. Wederom een langere etappe van rond de 42 kilometer. We houden jullie op de hoogte !!

Meer wandelplezier

2 Reacties

Marrian  -  10-05-2017 @ 09:06:39  -

Wat een genieten....
een diep verlangen om te doen..........
niet haalbaar momenteel,
ik lees en geniet op deze manier mee!

Toch nog mee instappen Mirjam?

John , succes en ik hoop dat je er ontzettend van geniet!

Groet,
Marrian

Mirjam  -  10-05-2017 @ 19:53:47  -

Beste Marrian, nee helaas, ik kan niet alsnog 'instappen'.
Maar ik heb er wel zin in !! Over 2 weken eerst de ElfstedenWandeltocht !!  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.