Home > Pieterpad: Pieterburen-Groningen

Pieterpad: Pieterburen-Groningen

Pieterpad: Pieterburen-Groningen -

Het routeboekje van het Pieterpad ligt al enige jaren in de kast onder een dikke laag stof. Het is ook nog eens een verouderde druk. Het maakt John niet uit, het stof is snel verdwenen. John is vandaag in Pieterburen begonnen met het Pieterpad en daarvandaan naar Groningen gewandeld.

6 mei 2017 • Groningen Wandelpaden

Het Pieterpad is zo'n 490 kilometer lang en loopt van Pieterburen in Groningen naar de St. Pietersberg in Maastricht. Het Pieterpad is de bekendste LAW (Lange Afstands Wandelpad) van Nederland en ook het populairste.

Het Pieterpad is het koningsnummer van de Lange-Afstand-Wandelpaden[ Bron: Wandelnet.nl ]

Vanuit Pieterburen wandelt John deze week een deel van het Pieterpad. Hij hoopt volgende week vrijdag thuis te komen.

Dat hoop ik ook !!

Op de bucketlist: Wandelen naar Santiago de Compostella

Dit is voor John de eerste keer dat hij meerdere dagen gaat wandelen en ook nog eens alleen.Op de Fiets- en Wandelbeurs is hij enthousiast geraakt om naar Santiago de Compostella te wandelen. Harstikke gaaf natuurlijk, dat doe je niet zomaar even. Dat is hele andere koek. Als hij echt naar Santiago wil wandelen, vanuit Saint Jean Pied de Port in Frankrijk, dan vind ik dat geweldig leuk. Ik wil dan wel dat hij eerst gaat oefenen en weet waar hij aan begint. Dus wandelt John een weekje alleen in zijn eentje het Pieterpad, om te beginnen.

Hij heeft alleen zijn rugzak mee met een minimum aan bagage en uiteraard het routeboekje (€). De kleding die hij aanheeft en een extra setje. Naar Santiago mag hij ook niet meer meenemen. Hij heeft de eerste overnachting thuis geregeld, de rest regelt hij onderweg. Iedere dag een verrassing hoeveel kilometers hij wandelt en waar hij slaapt. Best een beetje spannend.

Beginnen in het Hoge Noorden: Pieterburen

Gisterochtend is John, bepakt en bezakt vertrokken naar Pieterburen. Rond half 3 gistermiddag kreeg ik bericht dat hij in Pieterburen was en de eerste contacten al had gemaakt. Gelijk even een fotomomentje.

Klaar voor de start Eerst even op de foto natuurlijk
Klaar voor de start van het Pieterpad in Pieterburen !!

Ik krijg enthousiaste sms-jes en WhatssApp berichten. Hij heeft er superveel zin in, ik ben best een beetje jaloers. Snel volgen de foto's van de Bred & Breakfast waar hij overnacht. John slaapt op een kleurrijke kamer.

Welterusten Alles is stijl !!
Kleurrijke slaapkamer in de Bed & Breakfast !!

Etappe 1: Pieterburen - Groningen - 30 km

Vandaag wandelt John vanuit Pieterburen, via Winsum, naar Groningen, een wandeling van ongeveer 30 kilometer. Rond 8:15 uur vertrekt hij en het gaat vanaf het eerste moment helemaal top. Hij heeft leuke mensen uit de Achterhoek ontmoet. Het is druk met wandelaars op het Pieterpad, verdwalen is onmogelijk.

Wandelen met gevaar voor eigen leven ;-) Waarhbeid als een koe !!
Wandelen over het platteland van Pieterburen naar Groningen

Rond 14:15 uur is hij bij zijn slaapdres van vanavond aangekomen, zonder verkeerd te lopen. Hij slaapt vannacht bij Vrienden op de Fiets. Hij heeft het huis voor zich alleen, van alle gemakken voorzien: koffie, thee, tv. John is gezellig in de stad geweest om te eten en drinken op een terrasje.

Groningen !! Overnachtingsadres van vanavond
En dan is hij in Groningen . . .

Laaiend Enthousiast

Vooralsnog krijg ik alleen enthousiaste berichten:

- Ik heb er echt schik in !! -

Voor morgen staat de wandeling van Groningen naar Rolde op het programma, een etappe van ongeveer 40 kilometer.

John is niet zo van het fotograferen en het verslagen maken. Voor zover mogelijk zal ik zijn verhalen zo goed mogelijk navertellen. We houden jullie op de hoogte.

Meer wandelplezier

5 Reacties

Astrid  -  07-05-2017 @ 10:57:13  -

Heel veel plezier! Het is zo mooi!

Annette  -  07-05-2017 @ 11:10:43  -

Succes John, geniet van alles onderweg.

Henk en riny  -  07-05-2017 @ 12:48:56  -

John we hopen dat je droog weer hebt en van alles onderweg geniet veel succes en ook Mirjam nu je het een week zonder John moet doen. groet

Karin  -  08-05-2017 @ 08:22:31  -

Super leuk! Het Pieterpad staat ook al een tijdje op ons verlanglijstje (maar eerst de Nijmeegse vierdaagse in juli) dus ik ben benieuwd naar Johns verhalen. Veel plezier nog!

Mirjam  -  08-05-2017 @ 09:24:15  -

Namens John allemaal bedankt. Het gaat goed onderweg, gisteren heeft hij meer dan 40 km gewandeld. Vandaag een kortere etappe rond de 20 km. Vanavond (of morgenochtend) komt er weer een verslagje.  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.