Home > Ommetje over de Lekdijk

Ommetje over de Lekdijk

Ommetje over de Lekdijk -

Het belooft een hele mooie wandeldag te worden. Ik heb onverwachts tijd over en heb ik de stoute wandelschoenen aangetrokken. Ik blijf dichtbij huis dit keer en maak mijn eigen ommetje. Via Uitweg ga ik de Lekdijk op, richting Lopikerkapel en IJsselstein.

29 februari 2016 • Utrecht

Door alle drukte voor en na onze verhuizing hebben we dit jaar nog niet veel gewandeld. Daar komt nu verandering in. John wandelde gisteren in Nieuwkoop en zijn eerste 25 kilometers zijn een feit. Hij vond het een leuke wandeling door een mooi gebied.

De eerste bloesem
De eerste bloesem

Deze 29-ste februari is een cadeautje, zomaar extra dag en nog vrij ook !! Ik ga op stap want ik heb onverwachts tijd over. Ik kook snel een paar eitjes voor op brood, vul mijn flesjes, contoleer mijn rugtas, trek wandelsokken en een thermoshirt aan en ga wandelen. Het belooft een mooie dag te worden, heerlijk wandelweer met een lekker zonnetje. Ik heb een ommetje van zo’n 20 kilometer in gedachten en ik start gewoon thuis. Ik heb dit rondje Lopikerkapel-IJsselstein 2 jaar geleden ook al gelopen. Dit keer wandel ik over de Lekdijk, toch net iets anders.

Ik wandel eerst naar de Provinciale weg richting Lopik, dan heb ik het saaiste stuk alvast gehad. Vervolgens ga ik over het fietspad richting Uitweg en daar is genoeg te zien. Leuke huisjes, fraaie tuinen, overal lekker koekeloeren. Ik hou er niet van als men bij mij naar binnen kijkt, maar zelf hou ik wel van Gluren bij de Buren. Het voorjaar hangt in de lucht, de eerste bloesem zit al aan de bomen.

In Uitweg ga ik de Lekdijk Oost op. Dat valt me enorm tegen. Het is er enorm saai lopen. De Lek is best ver weg, brede uiterwaarden en je ziet weinig. Af en toe wat (werk)verkeer en dan heb je het wel gehad. Bovendien loop ik hier met tegenwind en dan is het best frisjes, blij dat ik mijn colsjaal heb meegenomen. Het zonnetje is overigens wel lekker.

Wandelergernis nr. 1
Wandelergernis nr. 1

Wandelergernis nummer 1

Het valt mij op dat er onderweg een enorme hoop afval in de bermen ligt. Ik erger me groen en geel aan die troep. Schandalig veel en ik maak vele foto’s van al het afval. Ik had 36x zoveel foto's kunnen maken. Ik heb alles in een virtuele kliko gegooid, deze zit gelijk vol. Potjandorie nog eens aan toe . . .

Ik zie de Brug bij Vianen dichterbij komen en na camping Klein Scheveningen verlaat ik de Lekdijk. Over de Radiolaan wandel ik naar IJsselstein, langs de Gerbrandytoren (Zendmast Lopik). De toren is 372 meter hoog en dat is 48 meter hoger dan de Eiffeltoren.

De Gerbrandytoren
De Gerbrandytoren

In IJsselstein laat ik het Zenderpark links liggen en wandel ik door het Hoge Biezenpark. Dit is een modern park met een kaasrecht wandelpad dat in de vorm van een bliksemschicht door het park loopt. Ik loop het pad helemaal uit en dan kom in in het centrum van. Vandaar is het zo'n 5 kilometer terug naar huis, langs de Benschopper Wetering.

Bijna thuis
Bijna thuis

Ik ben blij dat ik ben gaan wandelen. Dat was hard nodig, want ik wil tenslotte minimaal 1000 kilometer wandelen in 2016. En nu pas staan de eerste 21 kilometers op de teller.

Ik moet mag dus de komende 10 maanden van 2016 gemiddeld 100 kilometer per maand gaan wandelen … Genoeg wandeluitdaging dus !!

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Ommetje over de Lekdijk
Datum wandeling
maandag 29 februari 2016
Afstand
21 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Benschop-City (thuis)
Horeca
In de binnenstad van IJsselstein is prima horeca
Media

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

100-ste vierdaagse #4d16

1 Reactie

Coby  -  01-03-2016 @ 14:12:04  -

Hey Mirjam.
Leuk om weer eens iets te lezen over je/jullie wandel avonturen. Lekker de vrije natuur in en genieten van de mooie landschappen. Succes en hopelijk tot snel.👍  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.