Home > Mijn grootste wandelergernis in 11 foto's

Mijn grootste wandelergernis in 11 foto's

Mijn grootste wandelergernis in 11 foto's -

Niets is alleen maar leuk. Ook wandelen niet. Tijdens een wandeling zijn er bijna altijd wel kleine ergernissen waar je zelf niets aan kunt doen. En dan vooral die irritaties waar je anderen de 'schuld' van kunt geven. In dit blog laat ik aan de hand van 11 foto's mijn allergrootste wandelergernis zien. Kijk je mee . . .

11 augustus 2016 • 11x

Herinneren jullie deze nog . . . ?!?!

"Laat niet, als dank,
Voor 't aangenaam verpoozen,
Den eigenaar van 't Bosch
De schillen en de doozen"- Reclameslogan ANWB -

Nou, ik wel !!!

Dit voorjaar maakte ik een ommetje over de Lekdijk, vlak bij mij in de buurt. Ik verveelde me een beetje onderweg, de Lekdijk was onverwacht ontzettend saai. Juist daarom viel mij toen extra op dat er zoveel zwerfafval in de bermen lag (en ligt). Omdat ik toch niets beters te doen had, ben ik foto's gaan maken van de rotzooi, en dat doe ik nog steeds. Het hadden tig keer zoveel foto's kunnen zijn . . .

Wandelergernis No. 1

Voor mij is het zwerfafval onderweg wandelergernis No. 1. Ik blijf me verbazen hoeveel afval er in de bermen ligt. In 11 foto's breng ik deze 'wandelergenis' in beeld. Dit is slechts het topje van de afvalberg. Ik heb al grote bergen afval in mijn 'online kliko' gedumpt.

1. Troep

Laat niet als dank . . . ?!?!
Laat niet als dank . . . ?!?!

2. Klerezooi

Het geeft je vleugels . . . maar afval vliegt niet vanzelf weg . . .
Het geeft je vleugels . . . maar afval vliegt niet vanzelf weg . . .

Dit gevleugelde energie drankje is de torenhoge favoriet in de berm . . . Een twijfelachtige eer !?!?

3. Plastic Soep

Zo ontstaat Plastic Soep . . .
Zo ontstaat Plastic Soep . . .

Plastic Soep is plastic afval dat in de zeeën en oceanen ronddrijft. Al dit plastic valt in het water uiteen in hele kleine stukjes. Het leidt tot ernstige milieuschade voor mens en dier. Dieren kunnen het verschil niet 'zien' tussen voedsel en plastic, met alle gevolgen van dien. Een groot gedeelte van de Plastic Soep ontstaat al op het vaste land !!

4. Openbare vuilnisbelt

Gooi maar neer . . . !!
Gooi maar neer . . . !!

5. Rommel

Ook de gele M is goed vertegenwoordigd langs de weg. I'm hating it !!
Ook de gele M is goed vertegenwoordigd langs de weg. I'm hating it !!

6. Milieuvervuiling

Roken maakt meer kapot dan je lief is . . .
Roken maakt meer kapot dan je lief is . . .

7. Huisvuil

Melk, de witte sloper
Melk, de witte sloper

8. Zwerfafval

Ook een boomstronk in het bos moet eraan geloven en is ongewild gedegradeerd tot vuilnisbak.
Ook een boomstronk in het bos moet eraan geloven en is ongewild gedegradeerd tot vuilnisbak.

9. Gemakzucht

Hoeveel statiegeld staat hier ?!?!
Hoeveel statiegeld staat hier ?!?!

Tijdens de Walk of Wisdom zag ik deze lege krat staan ergens langs de Waalstranden. Ondanks de gedachte van de Walk of Wisdom (je krijgt bij het startpakket een afvalzakje om zwerfafval op te ruimen) ben ik zonder deze krat mee te nemen verder gewandeld. Te groot, te zwaar en onhandig, allemaal excuses. Ik moest er enkele kilometers mee omlopen of teruglopen, voordat ik deze ergens zou kunnen inleveren. Blijkbaar vonden de 'zuipschuiten' dat ook. Helaas . . . niet 'Voor elkaar !'

10. Grof vuil

Eentje in de categorie: Grof vuil !! Een hele winkelwagen onderaan het talud bij een viaduct.
Eentje in de categorie: Grof vuil !! Een hele winkelwagen onderaan het talud bij een viaduct.

11. Poep op de Stoep

Poep op het Pad . . .
Poep op het Pad . . .

Poep op de stoep of poep op het pad. Wat maakt het uit, het is overal even vies. En het is ook een soort van afval, dus voor mij hoort 'Poep op de Stoep' ook helemaal in dit rijtje (wandel)ergernissen thuis.


Afval, wat doe ik ermee ??

Mijn eigen afval zal ik never nooit op straat gooien of waar dan ook. Ik neem mijn eigen afval gewoon mee tot de eerste de beste prullenbak !! En dat doe ik niet alleen tijdens een wandeling ... maar ALTIJD !!

Zo simpel kan het zijn !!
Zo simpel kan het zijn !!

Kunst van het Afval

In april wandelde ik in het kader van de #WandelnaarjeWerkdag naar mijn werk. In Waddinxveen liep ik langs een picknickbankje en het eerste wat ik zag was de rotzooi op tafel. Maar toen ik verder keek dan mijn neus lang was bleek het een kunstobject te zijn !!

Afvalkunstwerk in Waddinxveen
Afvalkunstwerk in Waddinxveen

Dit kunstwerk - Afval, wat doe ik ermee? - bestaat uit zwerfafval. Het afval in transparante giethars gegoten, zodat het niet verplaatst en weggehaald kan worden. Beeldend kunstenares Nelly Geluk maakte dit kunstobject en zij vraagt hiermee aandacht voor zwerfafval.

"De motivatie van mijn project was het afval wat overal ligt. Mijn atelier is in Gouda en ik fiets dan over de Coenecoopbrug naar Gouda. Afval dat ik zie liggen irriteert mij en zeer regelmatig neem ik een plastic zak mee, raap het afval op en prop dit vervolgens in de eerstvolgende afvalbak. Een schone berm en geen irritatie meer." - Kunstenares Nelly Geluk -

Zelf ga ik nog niet zover dat ik andermans afval (ook) opruim. Dit is veel teveel om zomaar even mee te nemen, bovendien is dan een kliko nog te klein. Maar ondanks deze ergernis laat ik mijn wandelplezier er niet door bederven.

En wat vind jij . . .

Wat is jouw grootste wandelergernis ?? Is dat ook de rommel onderweg of zijn er nog meer dingen die jou irriteren. En ook niet onbelangrijk . . . Wat doe je er aan ??

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Walk of Wisdom
-Praktische informatie-

Volgend bericht »

Schansroute Oudewater
-Wandelen in het Groene Hart-

1 Reactie

Ineke   -  13-08-2016 @ 22:49:17  -

Ja daar erger ik mij ook altijd aan! !leuk stukje heb je geschreven!  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.