Provinciewandelgids Zuid-Holland

31 januari 2018 - door Mirjam

Wandelliefhebber Bart van der Schagt -ook bekend als WandelBart- is gestart met een nieuwe reeks wandelgidsen. De eerste uit deze serie bevat 20 leuke wandelroutes in de provincie Zuid-Holland. De wandelingen -van kort tot lang- in stad, buitengebied en natuur zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer.

 

Groene Wissel Wandelingen

Provinciewandelgids Zuid -Holland

Wij 'kennen' WandelBart van zijn GroeneWisselWandelingen en vinden het gaaf dat er nu ook Wandelgidsen beschikbaar komen van deze leuke wandelingen. Wij hebben de afgelopen jaren al diverse Groene Wisselwandelingen gelopen, stuk voor stuk leuke en gevarieerde routes. De beschrijvingen zijn altijd erg duidelijk en gedetailleerd, nagenoeg voor 100% correct.

 

Groene Wissels zijn wandelroutes die niet zoveel mogelijk over onverharde paden gaan maar ook wandelingen in, door en rondom steden. Groene Wissels zijn rondwandelingen van 10 tot ruim 20 km. Ze beginnen en eindigen bij hetzelfde station of dezelfde bushalte.

 

Wandelen in Zuid-Holland, voor elk wat wils

Door de variatie in routes is er voor elk wat wils in deze wandelgids te vinden. De routes zijn zeer divers: van struinen langs de Lek tot een industriewandeling door de petrochemische industrie bij Rozenburg. En alles wat daartussen zit: duinen en strand, voorname landgoederen, groene steden, vogelrijke polders en uitgestrekte waarden. Ook aan een kleurrijke wandelroute langs de bollenvelden ontbreekt het uiteraard niet. De stadswandelingen zijn geen toeristische sightseeings, de nadruk ligt op het stadsgroen en de rustigere stadsdelen.

 

Deze nieuwe wandelgids bevat 14 wandelingen door natuur en platteland, 2 wandelingen door steden en daar omheen liggend buitengebied en 4 groene stadswandelingen.

 

De provinciewandelgids Zuid-Holland is de eerste uit een reeks. De komende maanden verschijnen er ook provinciewandelgidsen van de andere provincies. De gidsen worden middels een ‘print-on-demand’-systeem pas kort voor of direct na aankoop gedrukt. Omdat de wandelroutes uitstekend worden onderhouden, beschikt de koper van een WandelBart-wandelgids altijd over up-to-date routebeschrijvingen.

 

Wij Wandelden uit deze gids

  1. 09-03-2014 - Reeuwijkse plassen (20 km)
  2. 14-03-2017 - Groene Wissel Lexmond-Vijfheerenlanden (12 km)

 

De wandelgids is te bestellen bij de boekhandel, de ANWB-winkels, grote VVV-winkels, bol.com (€) of via de webshop www.wandelbart.eu.

 

 

(€) - Deze bericht bevat affiliatelinks.