Home > Wandelgids: Wandelen buiten de binnenstad van Groningen

Wandelgids: Wandelen buiten de binnenstad van Groningen

134 km wandelplezier

Wandelgids: Wandelen buiten de binnenstad van Groningen - 134 km wandelplezier

De wandelgids Wandelen buiten de binnenstad van Groningen bevat 10 originele wandelingen tussen de 10 en 16 km. Wandelauteur Marycke Naber reeg alle highlights van de Stad aaneen tot prachtige wandelingen langs grachten, plassen, meren, kanalen en de typisch-Groningse diepen. 't Kon minder.

4 juli 2021 • Wandelgidsen

Wandelen in Grunn

Groningen, de studentenstad van het Noorden met de fiets als populairste vervoersmiddel. Je vind er meer fietsen dan inwoners, zo lees ik online. Er zijn mensen die meer dan 4 fietsen per jaar (moeten) aanschaffen, want diefstal van je stalen ros is er shering en inslag. En fietsen kan er gevaarlijk zijn. Op menig kruispunt krijgen alle fietsers tegelijk groen licht om over te steken. Niet zelden volgt een grote chaos en lijkt iedereen de weg kwijt te zijn.

Op stap met de benenwagen dus om te Wandelen buiten de binnenstad van Groningen. Dat is veiliger en de kans op diefstal van je benen is vele malen kleiner.

050 - 1 stad - 10 routes - 134 km wandelplezier

Rondóm het centrum van Groningen valt genoeg te beleven. Je zwerft er door het groene Noorderplantsoen, het Stadspark en Kardinge. Bezoek de historische hofjes en villa's en laat je verrassen door de moderne architectuur in Corpus Den Hoorn en op de Zernike Campus. Wat dacht je van Haren, tegenwoordig ook gemeente Groningen. Vandaar kun je een fraai uitstapje naar Drenthe maken over een drietal voorname landgoederen bij Eelde en Glimmen.

Leestip: Vera wandelt in Groningen langs het Reitdiep, één van de routes uit deze wandelgids.

Wandelen buiten de binnenstad van Groningen

De routes in de gids variëren van 10 tot 16 km. Het start- en eindpunt is prima bereikbaar en uiteraard wandel je altijd wel ergens langs een smakelijke horecagelegenheden. Elke wandeling heeft een duidelijke routebeschrijving, een routekaartje en de nodige achtergrondinformatie over de bezienswaardigheden onderweg. Dit alles maakt de wandelgids tot een feest van herkenning voor de 'stadjers' en een ware ontdekkingstocht voor hen die onbekend zijn in de metropool van het Noorden.

Bestel de gids

Wandelen buiten de binnenstad van Groningen is een echte een must-have. Niet alleen voor stadjers. Je kunt de gids direct bestellen bij de uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig (€) voor € 16,95. De gids ligt ook in de boekhandel of is te bestellen bij Reisboekwinkel de Zwerver (€) en bol.com (€).

IN HET KORT

De Wandelgids
Wandelen buiten de binnenstad van Groningen
Auteur(s)
Marycke Janne Naber
Verkoopprijs
€ 17,95
Formaat/omvang
Paperback - 128 pagina's, 21,00 x 12,6 cm (staand)
Meer info
Website
** Aff - Wandelgids static/wandelgidsen/klein/wandelen-buiten-de-binnenstad-van-groningen.jpg
Wandelen buiten de binnenstad van Groningen (17,95) (€)
In deze fraaie gids neemt ervaren routemaker en wandelgidsenschrijver Marycke Naber je mee op een tiental rondwandelingen door Stad Groningen.

T!P
Verzamel ze allemaal
Bestel alle wandelgidsen van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig in één keer met een fikse korting!

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Trage Tocht Nijnsel
-Bos, akkerland, vennen en de Dommel-

Volgend bericht »

Trage Tocht Berg en Dal
-Wandelen in het Rijk van Nijmegen-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Reclame voor Libris boekenwinkels

 

(€) - Dit blog bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.