De dag van Cuijk en de Via Gladiola - #4D19

Home > De dag van Cuijk en de Via Gladiola - #4D19

De dag van Cuijk en de Via Gladiola - #4D19

De dag van Cuijk en de Via Gladiola - #4D19 -

De laatste dag van de Vierdaagse 2019 is de dag van Cuijk maar nog meer van de Via Gladiola. John heeft vandaag lekker gelopen. Na 201 kilometer wandelen in 4 dagen zit nummertje 9 in de pocket. Trots op hem !!

20 juli 2019 • 4 daagse Nijmegen

Het begint al bijna gewoon te worden: een wekker die 5 voor half 3 afloopt en om 3 uur op de fiets naar de Wedren. Vandaag is alweer de laatste dag van de Vierdaagse en op de Via Gladiola wachten de gladiolen. De bloem staat voor kracht, overwinning en trots. Iedereen die de finish haalt heeft de gladiolen dik verdiend. Eigenlijk ook diegenen die de finish niet halen, want ook om te stoppen heb je kracht, overwinning en trots nodig.

John heeft lekker gelopen vandaag, het ging gewoon goed. 's Ochtends was het eerst wat benauwd, later op de dag ging het beter. Het grootste deel van de dag heeft hij alleen gewandeld. Op zich niet heel erg, maar John maakt nu eenmaal graag een praatje. Gelukkig zijn er dan zijn zussen die hem om beurten even bellen om hem enkele kilometers verder te praten.

In Cuijk is het groot feest en steekt John de pontonbrug over. Vandaar is het nog zo'n 15 kilometer naar Nijmegen.

John rust in Mook, daar heeft hij over nagedacht. Daar is een huis waar altijd bankjes klaar staan voor de wandelaars en John zoekt er een plekje. Hij zit nog maar net en dan krijgt hij van een aardige mevrouw gelijk al een tosti. Wat een verwennerij, het smaakt hem uitermate goed. Vervolgens krijgt hij ook nog een grote kop bouillon. Dat doet een wandelaar altijd goed. Zoveel aardigheid is gewoon onvoorstelbaar, ook dat is de Vierdaagse. Deze mensen stellen hun hele huis open voor wandelaars, iedereen krijgt iets te eten en/of te drinken en mag naar het toilet. De deur staat open (nee, niet die van de wc). Dip of geen dip, hier kikker je van op.

Gekkigheid op weg naar de Via Gladiola

Gedragen over de Via Gladiola Gekkigheid met de 4bouters
Gekkigheid in Malden

Voor mij wordt het al bijna gewoon om elke dag ergens de Vierdaagse te gaan kijken. Ik ga zeker niet naar Nijmegen, op de Wedren mag ik niet komen. Ik wil daar ook niet zijn, ik heb immers niet gewandeld. De Wedren is voor de wandelaars, als je niet gewandeld hebt, heb je er niets te zoeken. Dit feestje is voor de wandelaars onder elkaar.

Ik ga daarom naar Malden, daar zit Annet ook. Op de fiets is dat vanaf de camping maar 7 kilometer. Ik heb de nodige gladiolen meegenomen om uit te delen aan (vage) bekenden. Leuk om weer mensen te kijken en ik merk dat ik al veel gezichten ga herkennen. Dit zijn allemaal mensen met iets herkenbaars of iets geks. De gewone wandelaars vallen niet op.

We hebben een prima plekje en genieten van het wandelpeloton en van de gekkigheid om ons heen. We klappen, zingen mee met de muziek en lopen de polonaise. Zo duurt het wachten niet lang . . .

Shannen, Bart en Tom hebben resp. hun 3-de, 5-de en 2-de kruisje gehaald !!
Shannen, Bart en Tom hebben resp. hun 3-de, 5-de en 2-de kruisje gehaald !!

Net zoals ander dagen is Tom de eerste die langs komt, dit keer op de voet gevolgd door Shannen en Bart. Het gaat goed met hen, hoewel zij toch ook de nodige pijntjes hebben. Bart heeft het zwaar, het zijn de laatste loodjes. Ik geef hen een gladiool. Eentje lijkt heel weinig en dat is het natuurlijk ook. Maar geloof me, je wilt echt niet de hele Via Gladiola met een arm vol gladiolen lopen. Veel te zwaar en onhandig. Eentje of twee is genoeg.

John appt mij dat hij in aantocht is en sneller dan verwacht is hij bij ons. Hij is moe maar verder gaat het goed. Hij heeft geen blaren, wat dat betreft is hij en geluksvogel. Hij neemt de nodige rust en zit lekker in een stoel, veel te lekker. Als laatste vertrekt John, op weg naar de gladiolen.

Vandaar is het nog zo'n 2 uur wandelen. John neemt er de tijd voor en geniet van de Via Gladiola. Hij geeft de marsleider, Henny Sackers een hand en heeft onderweg de nodige burgemeesters de hand geschud. Om 15:15 uur is John binnen. Zijn 9-de kruisje is gehaald, het gouden kruisje komt dichterbij.

Trots als een pauw en Helemaal Happy

Trots als een pauw komt hij de camping op fietsen. Helemaal Happy !!
Trots als een pauw komt hij de camping op fietsen. Helemaal Happy !!

Op de camping is het gezellig, voor zover ik weet zijn er geen uitvallers. Ik heb voor idereen een gladiool en samen met John breng ik deze langs de caravans. Daarna is het tijd voor de BBQ, een gezellige afsluiting van een leuke week op de camping. Iedereen heeft wat te vertellen en beleeft de Vierdaagse op zijn eigen manier. Het gevoel van trots overheerst.

Gladiolen en een fris voetenbadje, beiden dik verdiend
Gladiolen en een fris voetenbadje, beiden dik verdiend

John heeft een prima Vierdaagse achter de rug. De grootste dip had hij woensdag, de andere dagen verliepen gewoon goed. Het heeft hem meer energie gekost als voorgaande jaren. Elke avond lag hij vroeg op bed omdat hij gewoon bekaf was. Op zich niet erg, het hoort erbij.

Het was soms afzien, maar wat waren het weer geweldige dagen! Al met al kijken wij beiden terug op een mooie Vierdaagse. Ik iets anders dan John want kijken is leuk en vermakelijk maar meelopen is vele malen leuker.

Wist je dat . . .

 1. Het dit jaar 30 jaar geleden is dat ik mijn eerste Vierdaagse liep in 1989 ??
 2. Samen met Annette.
 3. Annette misschien volgend jaar ook mee loopt met de 104-de Vierdaagse.
 4. Coby ook dit jaar John elke ochtend een sms-je stuurde om hem succes te wensen !!
 5. Coby ook mij elke morgen appte om me een hart onder de riem te steken aan de zijlijn.
 6. 41.235 deelnemers hebben de 103de Vierdaagse van Nijmegen uitgelopen.
 7. John is één van hen.
 8. Volgend jaar gaat hij voor zijn Gouden Kruisje.
 9. Tom, Shannen & Bart hebben resp. hun 2-de, 3-de en 5-de kruisje gehaald.
 10. Het was ideeal wandelweer deze Vierdaagse. Droog en tussen de 20 en 25 graden.
 11. Ik ga mezelf aanmelden als vrijwilliger . . . nu echt !!
 12. De Vierdaagse is gewoon een grandioos evenement met heel veel blije mensen.

Willen wij alleen nog iedereen bedanken voor de berichtjes en succeswensen die John heeft ontvangen via Wattsapp of op ons blog. In de eerste plaats Cootje, zonder anderen tekort te willen doen. Zij was als vanouds ook dit jaar elke dag de eerste met een leuk berichtje aan ons beiden. Dank jullie wel !!

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
Dag van Cuijk en de Via Gladiola
Datum wandeling
vrijdag 21 juli 2019
Afstand
50 km
Start- & eindpunt
Wedren, Nijmegen
Media

Meer wandelplezier

3 Reacties

Leontien  -  20-07-2019 @ 19:25:30  -

John van harte gefeliciteerd 💪💪
Mirjam weer bedankt voor de leuke verhalen.
Fijne vakantie voor jullie beiden.
Gr Niek en Leontien

Coby  -  20-07-2019 @ 20:29:26  -

John gefeliciteerd met deze knappe prestatie. Ik doe het je niet na. Mirjam het waren weer leuke verslagen. Heb ze met plezier gelezen. Zal vast vreemd voor je geweest zijn in je nieuwe rol langs de zijlijn. Nu heerlijk uitrusten beentjes omhoog en fijne vakantie🤣

Mirjam & John  -  22-07-2019 @ 08:20:27  -

Bedankt !! We gaan vrolijk door met wandelen en verslagen schrijven. Op naar de Vierdaagse van volgend jaar want daar willen we beiden (weer) bij zijn. Ik heb me inmiddels aangemeld als vrijwilliger, nu maar hopen dat ik door de sollicitatieprocedure heen kom 😀 😉  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.