Wandelgids: Een wandeling rondom Zuid-Limburg

31 januari 2018     door Mirjam

Wandelgids: Een wandeling rondom Zuid-Limburg

 

Alex Buis is geen man van de gebaande paden. Na zijn Magnum Opus Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam vond hij rondom Zuid-Limburg een compleet nieuwe uitdaging. In 11 etappes van gemiddeld 25 kilometer komt de wandelaar terecht op plaatsen waarvan hij het bestaan niet had kunnen vermoeden. Zorgvuldig vermijdt hij in deze gids de platgetreden wandelpaden van ons toeristische Limburg.

 

Wandelroute van het Jaar 2018

Wandeling rondom Zuid-Limburg is gekozen tot Wandelroute van het Jaar 2018 !!

 

De wandelgids 'Een wandeling rondom Zuid-Limburg' is gekozen tot 'Wandelroute van het Jaar 2018'. Auteur en winnaar Alex Buis kreeg de trofee uitgereikt op de eerste dag (10-02-2018) van de Fiets- en Wandelbeurs in Gent (BelgiŽ).

 

Niet voor Watjes !!

Het zijn stevige wandelingen langs ingeslapen dorpjes, waar de plaatselijke bevolking nog opkijkt als een toerist aan de toog verschijnt en meegeniet van een goede pot bier. Hij doet in zijn tocht van 11 etappes maar liefst drie landen aan en -als we Neutraal Moresnet nog mee zouden rekenen- eigenlijk vier. Hij doorkruist het ene na het andere taalgebied en de wandelaar moet doorlopend schakelen van Duits naar Frans en Nederlands. Misschien kan hij in het voormalige Neutraal Moresnet zelfs nog met Esperanto terecht.

Een mooie maar ook pittige afdaling
Een mooie maar ook pittige afdaling

Het is een op en top internationale wandeling waarbij alle begin- en eindpunten rechtstreeks met de bus of met de trein vanuit Zuid-Limburg bereikbaar zijn.

 

Wij Wandelden uit deze gids

  1. 28-10-2017 - Een wandeling rondom Zuid-Limburg: Visť-Noorbeek

 

- Een wandeling rondom Zuid-Limburg -

Koop de Wandelgids (€ 14,95)

 

In 11 etappes van gemiddeld 25 kilometer komt de wandelaar terecht op plaatsen waarvan hij het bestaan niet had kunnen vermoeden.

(€) - Deze bericht bevat affiliatelinks.