Home > Gelukkig en Gezond 2022

Gelukkig en Gezond 2022

en een waanzinnig wandeljaar !!

Gelukkig en Gezond 2022 - en een waanzinnig wandeljaar !!

Onze beste wensen voor het nieuwe jaar
Met een Lente van hoop
Een Zomer vol zon
Kleurrijk Herfstgeluk
en Winterse gezelligheid

1 januari 2022 • Persoonlijk

A • Adieu 2021 - Welkom 2022

In dit NieuwjaarsABC kijken we terug op 2021 en een beetje vooruit naar 2022.


B • Benedeneindsepad

Het Benedeneindsepad is het klompenpad van Benschop, onze eigen woonplaats. Ik ben er vrijwilliger en dat houdt in dat ik 2x per jaar, samen met een andere vrijwilliger op stap ga om de route te controleren. We controleren de route beide kanten op, afwisselend met de klok mee en tegen de klok. Daarbij kijken we o.a. of de markering nog in orde is, nemen we zwerfvuil mee en indien nodig snoeien we overhangende takken. Na afloop van de controle geven we evt. problemen door aan de coördinator.


C • Camperplezier

Sinds 20 april 2021 zijn wij de trotse eigenaren van een camper. Met onze KampeerKoets ontdekken we de leukste plekken in Nederland. Overal waar we komen gaan we aan de wandel. Hoe kan het ook anders? Onlangs schreef ik een blog over de leukste campings die wij bezochten.

Een lang gekoesterde wens van John . . . een camper
Een lang gekoesterde wens van John . . . een camper

We zijn hartstikke wijs met onze KampeerKoets en gaan er graag mee op pad. Vanaf april bezochten we 13 campings en één camperplaats. In totaal hebben we 45 nachten in onze camper geslapen. Wij vinden dat niet slecht voor een eerste jaar.


D • Durf te Dromen

Stiekem droom ik ervan om 3 maanden of langer door Europa te trekken met de camper. Net zoiets als Rick en Laura van Ik Wil Hiken. Maar ik weet ook dat ik dat niet durf en niet zo lang van huis en haard weg wil. Er moet iets te dromen blijven . . . toch ?!?!


E • Eerste wandeling van 2021

Onze eerste wandeling van 2021 was een Rondje Benschop. Lekker dicht bij huis maar zeker geen mooie wandeling.Ik deed mee met de Wandel Fit Het Nieuwe Jaar In Challenge en hoe kun je zo'n uitdaging beter beginnen dan met een rondje wandelen in eigen woonplaats?


F • Foto

Zomaar een foto uit 2018 van onze Vinex-wandeling in Houten. Eentje in de categorie 'kijken, klikken en klaar'. Mijn foto van het oude dorp Houten hangt sinds enkele weken als groot schilderij aan de muur van een uitzendbureau in Houten. Toch een beetje trots!!

De originele foto uit 2018 van het Plein (voorheen De Brink) in het Oude Dorp van Houten
De originele foto uit 2018 van het Plein (voorheen De Brink) in het Oude Dorp van Houten
Deze foto siert nu de muur van een uitzendbureau in Houten
Deze foto siert nu de muur van een uitzendbureau in Houten

G • Gelukkig Nieuwjaar

Een Gezond, Gelukkig, Goed, Gaaf, Geweldig, Groots, Geniaal, Grandioos, Gezellig 2022


H • Herfst op de Heuvelrug

Eén van mijn mooiste wandelingen van 2021 was de Trage Tocht Kwintelooijen. Een herfstachtig mooie boswandeling van 14 km over de Utrechtse Heuvelrug. Volop genieten van de bossen, de heuvels met als grote verassing Plantage Willem III. Een perfect decor voor de ideale herfstwandeling. En ook nog eens met 100% zandpadgarantie!!

Herfstachtig mooi wandelen op de Utrechtse Heuvelrug
Herfstachtig mooi wandelen op de Utrechtse Heuvelrug

I • Instagram

Volg je ons al op Instagram? Tijdens het wandelen maak ik veel (te veel) foto's. Gewoon omdat het kan en omdat ik het leuk vind. Een klein deel van de foto's komt op Insta en dit zijn de foto's met de meeste likes en reacties. Oftewel, mijn BestNine van 2021.

Trage Tocht Berg en Dal - 100 likes WinterWandeling in Benschop, Benedeneindsepad in de sneeuw - 91 likes Trage Tocht Kwintelooijen - 85 likes Goed gemutst in de sneeuw - 84 likes Trage Tocht Vianen-Hagestein - 78 likes Geitenpad Arnhem - 78 likes Trage Tocht Nijnsel - 76 likes Rondje Lutterzand - 76 likes Groene Wissel Oisterwijk - 75 likes
BestNine van 2021 op Instagram

J • Jubelmoment

Jonge jonge, ik wist niet dat er zulke mooie plekjes zijn in Nederland[ Een laaiend enthousiaste John ]

Wouw, ik wist niet dat er zulke mooie plekjes zijn in Nederland !!
Wouw, ik wist niet dat er zulke mooie plekjes zijn in Nederland !!

K • Kilometerstand

John wandelde in 2021 328 km verdeeld over 24 wandelingen. Een gemiddelde van 13,7 km per wandeling. Dit is aanzienlijk minder dan vorig jaar. Dit brengt zijn totaalstand op 7079 wandelkilometers (per 28-12-2021).

In 2021 wandelde ik (Mirjam) 429 km verdeeld over 36 wandelingen. Gemiddeld liep ik 11,9 km per wandeling. Dat is minder dan vorig jaar en ook de gemiddelde afstand per wandeling is korter. Ik ben er happy mee. Een wandeling tussen de 10 en 15 km is voor mijn knieën nog prima te doen. Mijn totaalstand komt hiermee op 6604 km (per 28-12-2021).


L • Leukste wandeling van 2021

De leukste wandeling van 2021 is net als vorig jaar een route uit de wandelgids Wandelen in het Rijk van Nijmegen (€).

De Trage Tocht Berg en Dal () is een prachtige (bos)wandeling over de stuwwal van het Rijk van Nijmegen. Het is een heerlijke afwisselende wandelroute door fraaie oude bossen met net zo veel hoogte- als dieptepunten. Klimmen, dalen en volop genieten van de meest fraaie vergezichten.

Wandelen in de bossen op de Duivelsberg - Trage Tocht Berg en Dal
Wandelen in de bossen op de Duivelsberg - Trage Tocht Berg en Dal

M • Meest gelezen blogs in 2021

De blogs in de top 5 van 2021 zijn blogs (en wandelingen) uit de eerste helft van 2021. Voor mij zitten er een paar verassingen bij want het zijn niet de mooiste routes die het vaakst gelezen worden.

In de Top 5 aller tijden staan 2 Street Art wandelingen en 2 klompenpaden (In de top 10 staan zelfs vier Street Art wandelingen.). Net zoals vorige jaren is ons blog over de wandeling in Kinderdijk onverminderd populair.

De best bekeken categoriepagina is met stip de categorie Trage Tochten


N • Nieuwe rugzak

Na ruim 11 jaar heeft John een nieuwe rugzak gekocht. Zijn oude rode rugzak is vervangen voor een hipper en iets groter exemplaar.

De oude vertrouwde rode rugzak
De nieuwe grijze rugzak
Oude & Nieuwe rugzak

O • Onsie

Een Onsie, oftewel een Selfie van ons tweetjes. Ik heb slechts 2 foto's van ons saampjes gevonden . . .

Mr. & Mrs. Klever
De voeten uit Handel
Ons Wandelt

P • Plaatsen waar wij zijn geweest

Ook in 2021 maakte ik een foto van elk plaatsnaambord waar ik langs liep. Uiteraard zijn wij in meer plaatsen geweest maar midden in het bos staan nog steeds (bijna) geen plaatsnaamborden.

Anerveen Rondje Benschop - 1 jan 2021 Berg en Dal Groenekan Haarzuilens Haastrecht - Groene Wissel Vlist - 4 jan 2021 Hagestein - Trage Tocht Vianen-Hagestein - 15 mrt 2021 Handel Heeswijk-Dinther Hoef en Haag - Trage Tocht Vianen-Hagestein - 15 mrt 2021 Holthone Huize Padua Rondje Noord IJsseldijk - 18 jan 2021 Luttenberg Marienheem Rondje Montfoort - 5 jan 2021 Nijnsel Oisterwijk Oud Alblas Papendrecht Plasmolen Rheeze Trage Tocht Vianen-Hagestein - 15 mrt 2021 Groene Wissel Vlist - 4 jan 2021
Wij Wandelen - 2021

Q • Quote uut Twente

Steek elk afvalstuk, in ouw'n eig'n tuk !!
Steek elk afvalstuk, in ouw'n eig'n tuk !!

R • Rijk van Nijmegen

Het Rijk van Nijmegen is voor ons echt een WandelWalhalla. We zijn er nog lang niet uitgewandeld want de omgeving van Berg en Dal is geweldig mooi. Deze zomer maakten wij vier wandelingen in het Rijk van NIjmegen.

  1. Trage Tocht Berg en Dal, Wandelen in het Rijk van Nijmegen
  2. Wandelen in Berg en Dal, Traag Tochtje Duivelsberg
  3. Trage Tocht Plasmolen-2, Boswandeling over de Mookerhei en de Sint-Jansberg
  4. Sunset March 2470, Dagelijkse herdenkingsmars bij zonsondergang
Wandelen in het Rijk van Nijmegen - De Duivelsberg is een duivelse berg om te beklimmen
Wandelen in het Rijk van Nijmegen - De Duivelsberg is een duivelse berg om te beklimmen

S • Street Art

Ik ben gek op Street Art en in 2021 maakte ik een Street Art wandeling in Tilburg en Breda. Ook voor volgend jaar heb ik alweer plannen in o.a. Utrecht en Heerlen (tips zijn welkom).

Belcrum Brids in Breda Dolfijnen in Tilburg Doornroosje met de uil in Tilburg
De leukste Street Art

T • Trage Tochten

t-r-a-g-e- - - - -
t-o-c-h-t-e-n

Het is geen geheim dat wij grote fans zijn van Trage Tochten en daarmee ook van onverhard wandelen. In 2021 liepen we slechts 8 Trage Tochten, wat ons betreft te weinig. Wat is jouw favoriete Trage Tocht ??

Gratis Trage Tocht
Wil jij ook eens een Trage Tocht uitproberen? Reageer dan snel. Wij geven 11 kortingscodes weg voor een gratis Trage Tocht naar keuze.

T!PJe vind alle Trage Tochten op Wandelzoekpagina.nl. De routes zijn voorzien van een .gpx track, een routebeschrijving, een topografische kaart en achtergrondinformatie. Voor slechts 13,49 per jaar heb je een abonnement op Trage Tochten (én Groene Wissels). Losse Trage Tochten kosten 2,49 per route.


U • Uitdaging

Al mijn (online) wandeluitdagingen zijn gedoemd te mislukken. Ik kan me er niet aan houden en haak al snel af. Dat heeft niets met de challenge te maken, maar alles met mijzelf en mijn mindset. Ik leg me er bij neer, het is zoals het is.

Toch doe ik opnieuw mee met de Wandel Fit Het Nieuwe Jaar In Challenge (€). De reden is simpel. Sinds 7 november j.l. heb ik geen enkele wandeling meer gemaakt. Ik hou het op een kleine winter-wandel-dip en moet even aangeslingerd worden. Hopelijk is deze uitdaging een stok(je) achter de deur is. Al doe ik maar een paar dagen mee, dan is de challenge voor mij al geslaagd.


V • Vierdaagse

We zijn snel klaar met de Vierdaagse, die ging ook in 2021 (nog) niet door. Hopelijk kan de Vierdaagse wel doorgaan. Ik wil dolgraag aan de slag als vrijwilliger bij de Vierdaagse en John gaat nog steeds voor zijn Gouden Kruisje.


W • Wij Wandelen in 2022

Ons blog Wij Wandelen groeit gestaag. De bezoekersaantallen stijgen en daar zijn we super blij mee. In 2021 heb ik 47 blogs geschreven en er is 26 keer gereageerd op een blogpost.

Op naar de 500 berichten !!

Dit NieuwjaarsABC is het 443-ste bericht op Wij Wandelen. Een kwestie van maanden en ons 500-ste bericht is (hopelijk eind 2022) een feit. Een aantal waar we trots op zijn.


X • X X X

X X X, die zijn voor jullie, onze trouwe volgers. Jullie kwamen veelvuldig langs op ons virtuele wandelpad. Dikke Dankjewel van ons !!


Y • Yes . . .

. . . You can!!


Z • Zin in Zeeland

Zon, Zee en strand. Een (wandel)weekend naar Zeeland staat op de agenda voor 2022. Zo'n 11 jaar geleden waren we in Zeeland op vakantie maar destijds niet om te wandelen. Daar gaat hopelijk verandering in komen. Wat is volgens jou de mooiste route in Zeeland die wij niet mogen missen?


 

Hoe was jouw wandeljaar 2021 - Wat zijn je plannen voor 2022 ??

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

11x - Onze tips - Kamperen met de camper
-Met wandelroutes in de buurt-

Volgend bericht »

Wandelen in IJsselstein
-Tussen Kromme IJssel en Lek-

2 Reacties

Marjolein  -  02-01-2022 @ 07:46:52  -

De n70 in berg en dal is mijn mooiste route geweest afgelopen jaar .. de DMT mijn grootste uitdaging .. met een groots resultaat .. trots op mijn bijna 1200 km .. gisteren het jaar begonnen met een rondje van 6 .. jullie ook weer veel wandelplezier in 2022 .. en de beste wensen.

Mirjam  -  02-01-2022 @ 09:46:20  -

Hi Marjolein, De N70 is ook een superwandeling, die heb ik in 2019 gelopen. De Trage Tocht Berg en Dal (mijn favoriet van 2021) loopt helemaal door hetzelfde gebied. Niet zo heel gek dus . . . !! De Dutch Mountain Trail wil ik ook nog lopen, voor zover mijn knieën het toelaten. Eerst maar eens een 'gewoon' rondje wandelen in Zuid-Limburg.  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Sokken

 

(€) - Dit blog bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.