Home > Gelukkig en Gezond 2018

Gelukkig en Gezond 2018

Gelukkig en Gezond 2018 -

Wij wensen jullie allemaal een heel Gelukkig, Gezellig, Grandioos, Gaaf, Goed en vooral Gezond Nieuwjaar. Dat 2018 een mooi jaar mag worden met vele mooie wandelingen. Dank je wel dat jullie ons volgen, jullie reacties vinden wij ontzettend leuk. Wij hopen dat jullie ons ook in 2018 blijven volgen . . . dan blijven Wij Wandelen !!

1 januari 2018 • Persoonlijk

Een goed begin is het halve jaar !!- Uit de Libelle -

Terugblik wandeljaar 2017

Net als vorig jaar volgt hier een compilatie van alle plaatsen waar wij hebben gewandeld. Nou ja, bijna allemaal. We kijken op ons gemak terug naar 2017 en blikken vooruit naar 2018.

Ook dichtbij huis valt er genoeg te wandelen

In totaal heb ik (Mirjam) 751 wandelkilometers gewandeldt, verdeeld over 30 wandelingen/tochten. Mijn gemiddelde afstand komt daarmee op 25 km per wandeling. Mijn uitdaging om in 2017 meer dan 1000 km. te wandelen heb ik wederom niet gehaald. Sterker nog, ik heb zelfs minder gewandeld dan vorig jaar en dat terwijl ik de Elfstedentocht én de Vierdaagse heb gelopen. Toch een kwestie van prioriteiten stellen denk ik.

John heeft in totaal 709 km gewandeld, verdeeld over 27 wandelingen/tochten. Zijn gemiddelde afstand komt op 26.3 km per wandeling. Dat is 11 kilometer meer dan vorig jaar.

Ik kom in plaatsen waar ik nooit ben geweest . . .

Wandelhoogtepunten 2017

Voor mij had 2017 één absoluut wandelhoogtepunt:

 1. De ElfstedenWandeltocht
  De ElfstedenWandeltocht stond al een tijdje op mijn bucketlist. Ik wilde supergraag het Elfstedenkruisje halen.

  En dan krijg ik de allerlaatste stempel in mijn stempelkaart. Eindelijk . . . na 207 kilometers . . . krijg ik het door mij felbegeerde Elfstedenkruisje !! Wat ben ik allemachtig trots op mezelf.

  Ik hie dit foar gjin goud misse wollen. Fryslân op syn moaist!
De Friese elf Steden + Bartlehiem (helaas ontbreekt Sneek)
 1. Het Pieterpad
  Het hoogepunt van John was de start van het Pieterpad. In mei wandelde hij 6 dagen van Pieterburen naar Ommen. In totaal 173 kilometer.

  Voor John was het Pieterpad een voorzichtige oefening naar een groter plan. Wandelen naar Santiago de Compostella. Van mij moest hij eerst oefenen in Nederland en daar alleen op stap gaan. Als het aan Jonn ligt, gaat hij gisteren nog verder met het Pieterpad, helaas komt hij daarvoor vakantiedagen tekort. Met zijn plannen voor dit jaar heeft het Pieterpad zomaar geen prioriteit meer . . .

Zomaar wat plaatsen lang het Pieterpad
 1. Nijmeegse Vierdaagse
  Net als voorgaande jaren was ook dit jaar de Nijmeegse Vierdaagse één van de hoogtepunten. Het blijft gewoon een onovertroffen wandelevenement, niet met iets anders te vergelijken, dat doen we dan ook niet.

Iets minder leuk in 2017

Naast hoogtepunten had 2017 een klein dieptepuntje voor mij:

 1. Wandel NIET naar je Werkdag
  Vorig jaar was de Wandel naar je Werkdag een hoogtepunt. Dit jaar helaas niet en werd de Wandel naar je Werkdag de Wandel NIET naar je Werkdag voor mij. Niet bij stil blijven staan dus.

Veel friese dorpen !!

De leukste wandelingen van 2017:

 1. Pieterpad & de Elfstedenwandeltocht
  Het zal niemand verbazen dat het Pieterpad en de EflstedenWandeltocht in dit rijtje staan.

 2. Een wandeling rondom Zuid-Limburg: Visé-Noorbeek
  Deze prachtige wandeling van 23 km. komt uit de wandelgids Een wandeling rondom Zuid-Limburg van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Wij wandelden van Visé naar Noorbeek. Een geweldig mooie wandeling, net over de Belgische grens. Let op, niet voor watjes !!

 3. Wandelen rond de Reeuwijkse Plassen
  Het was allemachtig prachtig winterweer en we konden over het ijs wandelen !! 16 km winters wandelplezier. Bij de plassen is het elk jaargetijde mooi.

 4. 't Schaddenpad, wandelen in de Achterhoek
  Om af te kicken van het vierdaagsegeweld wandelden we in de week na Nijmegen een heerlijk rustig rondje van 11 kilometer door het Vragender- en Korenburgerveen. 't Schaddenpad is ontzettend mooi en erg afwisselend. De Achterhoek op z'n best.

Wandeluitdagingen voor 2018

Ook voor 2018 hebben we de nodige uitdagingen in onze wandelagenda staan. De grootste uitdaging is voor John, hij heeft grote wandelplannen.

 1. Te Voet naar Santiago de Compostela
  Voor zijn Camino Francés, de franse hoofdroute, wandelt John vanuit Saint Jean Pied de Port naar Santiago de Compostela. Net voor de kerst hoorde hij van zijn werk dat hij 8 weken vrij heeft. YES !! Hij wil 26 april thuis vertrekken naar Saint Jean Pied de Port.

  De afstand Saint Jean Pied de Port - Santiago de Compostela is zo'n 800 kilometer. Als hij tijd en energie genoeg over heeft, wandelt hij nog verder naar Finisterre, het einde van de wereld. Dit is vanaf Santiago nog ongeveer 100 km.

 2. Wandel 1000 kilometer in 2018
  Het is helaas in 2017 wederom niet gelukt om de 1000 kilometer te halen. Nieuwe rondes en nieuwe kansen, ik ga er voor, maar dat heb ik eerder gezegd.

Heel veel leuke plaatsen . . .

Wel of geen Vierdaagse . . . ?!?!

Voor 2018 een keertje geen Vierdaagse, zoals het er nu voorstaat. John kan de Vierdaagse simpelweg niet combineren met Santiago (lees vakantiedagen tekort). Ik heb al eerder aangegeven de Vierdagse voorlopig niet te lopen . . .

De eerste twijfel is er al, juist omdat John niet loopt . . . zal ik dan toch niet . . . Juist helemaal alleen in mijn eentje wandel ik makkelijker en hoef ik met niets of niemand rekening te houden. Heerlijk egoïstisch, dat dan weer wel. Bovendien houden we dan ons plekje op de camping want volgend jaar wil John de Vierdaagse weer wandelen, het Gouden Kruisje blijft op zijn bucket-list staan. Gelukkig heb ik nog even bedenktijd, de inschrijving start maandag 5 februari.

Wij hopen dat jullie ons in 2018 blijven volgen en veel (wandel)inspiratie op zullen doen. Veel wandelplezier !!

Enne . . . wanneer wandel jij met ons mee, dat vinden we leuk hoor !!

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Hele fijne feestdagen

4 Reacties

Wilma  -  01-01-2018 @ 08:11:33  -

Allereerst jullie ook een goed 2018
Die staat dus op mn lijstje de 11 stedentocht wandeling, nu nog met t trekvogelpad bezig. En ja ik zou best een keer met je/jullie willen wandelen.
Groetjes Wilma

Mirjam Boumans  -  01-01-2018 @ 09:36:17  -

Wens jullie ook een gelukkig en vooral gezond 2018. Heb je blog weer met plezier gelezen. Ik ga dit jaar de kilometers bijhouden en hoop dat ik de 1000 ga halen. Wens jullie weer een mooi wandelaar , geniet er van

Evelyne   -  02-01-2018 @ 19:28:56  -

Gelukkig nieuwjaar! Veel wandelgenot in het komende jaar!

Mirjam  -  02-01-2018 @ 19:38:25  -

Dank jullie wel 😀

@Wilma: je hebt naar de elfwandelstedentocht (5 dagen, 207 km) ook het Elfstedenpad om net als het Trekvogelpad in etappes te wandelen. Leuk om een keer samen te gaan wandelen, snel maar een keertje iets afspreken.







  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.