- Laat je inspireren, ontdek de leukste wandelingen -

Trage Tocht MaldenAlternatieve Vierdaagse, Dag 1

Best raar, geen vierdaagse dit jaar. Maar wandelen zullen we. Dinsdag is de eerste dag van de alternatieve vierdaagse, de vierdaagse waarbij je zelf je route mag bepalen. Voor ons wordt het de Dag van Malden want wij lopen de Trage Tocht Malden. Een onvervalste boswandeling van 17 kilometer in het Rijk van Nijmegen.

22 juli 2020

Trage Tocht BeekWandelen in het Rijk van Nijmegen

Vorige week verscheen nieuwe wandelgids Wandelen in het Rijk van Nijmegen. Een gids met 15 Trage Tochten rondom Nijmegen, uiteraard met zandpadgarantie. Niet eerder was ik zo blij met een wandelgids. Net voordat we naar Berg en Dal vertrokken, lag de gids in de bus. Drie keer raden wat wij gaan doen tijdens de vakantie ?!?!

20 juli 2020

Het DorenweertsepadKlompenpad vol natuur, cultuur en historie

Op een zonnige doordeweekse dag wandel ik het Dorenweertsepad. Het 13 kilometer lange klompenpad start bij Kasteel Doorwerth. De route van het Dorenweertsepad loopt rondom het middeleeuwse kasteel door de uiterwaarden van de Nederrijn en over de glooiende hellingen van de tegenover gelegen stuwwal. Het belooft een afwisselende route te worden met natuur, cultuur en historie. Ik heb er zin !!

29 juni 2020  |  4 reactie(s)

Wandelen op de WaddenWandelgids Waddeneilanden

Wandelen op de Waddeneilanden. Deze week verscheen de 18-de wandelgids van wandelliefhebber Bart van der Schagt. De wandelgids Waddeneilanden bevat 22 gevarieerde wandelingen op alle waddeneilanden. Van Texel tot Schiermonnikoog, inclusief een wandelroute op het Duitse waddeneiland Borkum. Een mooie wandelgids om het veelzijdige waddengebied te ontdekken.

14 juni 2020

Mr. Pieter van Tienhoven RouteTopwandeling - Boxtel - Brabant

Daar liggen ze dan, 4 enorme zwerfkeien, boven op een zandheuvel aan de rand van de Zandbergsvennen, met een grandioos uitzicht over de Kampina. Samen vormen ze het grafmonument van Mr. Pieter Gerbrand van Tienhoven. Vogelen Piet, zoals zijn bijnaam luidt, was een fervent natuurbeschermer en naar hem is deze wandeling door natuurgebied de Kampina genoemd.

31 mei 2020  |  2 reactie(s)

Het DashorsterpadKlompenpad rondom Woudenberg

Ik moet jullie toch iets bekennen want ik voel me er bijna schuldig over. Ik heb nog nooit een klompenpad gewandeld en dat terwijl er meer dan 120 klompenpaden zijn in Utrecht en Gelderland. Daarom ga ik op -klompen-pad voor een wandeling over het Dashorsterpad, een wandeling van ruim 12 kilometer door de Gelderse Vallei.

16 mei 2020

Wandelen op de grens van twee waarden

Ik weet het zeker, wandelen dicht bij huis is bepaald geen straf. Onze eigen omgeving is hartstikke mooi en zelfs zo dichtbij huis ontdek ik nieuwe wandelpaden en -routes. Wandelen op de grens van twee waarden is er zo eentje . . .

3 mei 2020