- Wandelinspiratie, ontdek de leukste wandelingen -

Groene Wissel Den HaagStadswandeling in de residentie

Den Haag is de vierde stad van mijn uitdaging om in 2020 in alle provinciehoofdsteden een wandeling te maken. Ik wandelde de Groene Wissel Den Haag, een wandelroute van 20 kilometer door de groene residentie. En natuurlijk langs de grootste highlights van de Hofstad.

07 september 2020

WijnWandeling Maastricht. . . en de finish van het Pieterpad

Voor John staat de laatste etappe van het Pieterpad op het programma. Hij vertrekt voor dag en dauw vanuit Schimmert naar Maastricht voor de laatste 22 kilometer. Ook ik vertrek al vroeg naar de Limburgse provinciehoofdstad en wandel er de WijnWandeling Maastricht. Op het Vrijthof komen we elkaar tegen en samen wandelen we naar de Sint-Pietersberg.

01 september 2020

Trage Tocht WellerlooiWandelen door de Maasduinen

De trage Tocht Wellerlooi is een afwisselende wandeling van 16 kilometer in Nationaal Park de Maasduinen. Wandelen door de bossen op Landgoed de Hamert, over glooiende heidevelden en heuvelachtige stuifduinen, langs vennen, het Geldernsch-Nierskanaal en als laatste door de uiterwaarden langs de Maas. Uiteraard met ruim voldoende zandpadgarantie.

23 augustus 2020

Trage Tocht PlasmolenWandelen in het Binnenste buitenland

Wandelen langs kabbelende beekjes, struinen tussen de glooiende akkers op de rand van bos en boerenland en genieten van de stilte in het bos. Dit en nog veel meer maakt de Trage Tocht Plasmolen tot een topwandeling in het binnenste buitenland.

18 augustus 2020

Wandelen buiten de binnenstad van Zwolle10 stadswandelingen

Zwolle is niet de eerste stad die in ons op komt voor een stadswandeling. Toch kun je er prachtig wandelen, zowel binnen als buiten de stad. Wandelen buiten de binnenstad van Zwolle is de jongste wandelgids van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Aan de hand van routemaakster Marycke Naber ontdek je de stad in al haar facetten.

10 augustus 2020

Trage Tocht OoijWandelen in het Rijk van Nijmegen

De Trage Tocht Ooij is een heerlijke wandeling van 13 kilometer in de Ooijpolder rondom het dorpje Ooij. Tussen de stuwwal van het Rijk van Nijmegen en de rivier de Waal wandelen we over smalle wandelpaden dwars door het boerenland. We kunnen zomaar oog in oog komen te staan met een koe.

08 augustus 2020

Street Art wandeling in NijmegenOntdek de tofste Street Art

Na alle wandelingen vol zandpadgarantie van de afgelopen week ben ik toe aan even iets totaal anders. Niks geen natuur, maar wandelen aan de ruige kant van de stad over voormalige industrieterreinen. Geen idyllische bospaden, maar duistere steegjes in het overvolle centrum. In Nijmegen ga ik op zoek naar de leukste Street Art.

06 augustus 2020  |  2 reactie(s)

Cityhoppen in NederlandWandelen in de leukste steden

Cityhoppen in Nederland is de 19-de wandelgids van WandelBart van der Schagt, geestelijk vader van de Groene Wissel Wandelingen. In de gids staan 18 korte(re) stadswandelingen in de leukste steden van Nederland. Van Groningen tot Maastricht, van Alkmaar tot Arnhem.

29 juli 2020

Trage Tocht Plasmolen-MookAlternatieve Vierdaagse, Dag 4

Vrijdag is natuurlijk de dag van Cuijk en de Via Gladiola. John loopt van Cuijk naar Nijmegen over de lege Via Gladiola. Ik kies voor de Trage Tocht Plasmolen-Mook. Een wandeling van 13 km waarbij ik de kerktorens van Cuijk altijd in het vizier heb. Zo maken wij er beiden onze eigen Dag van Cuijk van op de laatste dag van de Alternatieve Vierdaagse.

28 juli 2020

WijnWandeling GroesbeekAlternatieve Vierdaagse, Dag 3

Donderdag is de dag van Groesbeek en daarom kies ik voor de WijnWandeling Groesbeek. Een leuke wandeling van 13 kilometer rondom wijndorp Groesbeek. Onderweg kom ik langs de diverse wijngaarden van twee van de zes wijnhuizen die het dorp rijk is.

25 juli 2020

       

Wij Wan•de•len

Samen aan de wandel

Hoi, wij zijn John & Mirjam en dol op wandelen. Regelmatig trekken we er samen of alleen op uit voor een mooie wandeling.

Op Wij Wandelen nemen wij je mee op onze leukste wandelingen. Dichtbij of ver(der) weg zijn wij altijd op zoek naar de leukste plekjes. Trek je wandelschoenen aan en ontdek hoe gaaf wandelen in Nederland is.

Let's walk
- John en Mirjam -

De kilometerstand

Mirjam: 6150 km (2020: 523 km)
John: 6718 km (2020: 516 km)

Wandelgidsen - Nieuw

Wandelgids: Wandelen in Groot Amsterdam

Wandelen in het Vechtdal

Wandelgids: Wandelen in Rijnland

Reclame (€)

De koffie loopt, sportiever wordt het niet vandaag

Wij lezen

Reclame (€)

Online Wandeltraining

Wil jij meer gaan wandelen en kun je wel wat ondersteuning gebruiken? Kies dan voor één van de online trainingsprogramma's van gecertificeerd wandeltrainer Wanda Catsman.

Gezond in beweging met de Wandeltrainer - Gratis e-book Starten met Wandelen

Trek je schoenen aan en start vandaag nog met jouw wandeltraining. Of download nu het gratis e-book starten met wandelen (€)!

Vakantie in eigen land


Reclame (€)

Wij Wandelen © 2009 - 2020

Home