Home > Archief > Alle nieuwsflitsen van 2010

Wij wandelen in 2010

Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven

Fotoalbum Vierdaagse van 2010

De Vierdaagse van 2010 - Door John

In 2004 en 2009 liep Mirjam de Nijmeegse Vierdaagse mee en heb ik haar elke dag langs de kant aangemoedigd. Maar vorig jaar begon het bij mij toch ook te kriebelen. Zou ik het ook niet kunnen?? Als ik nou eens goed ga oefenen, dan moet ik toch ook de 4-daagse kunnen lopen ?? En al in november ben ik begonnen met de eerste, voorzichtige kilometers. Op maandag 1 februari, om 00.30 uur 's nachts heb ik mezelf in geschreven via internet en vanaf dat moment werd het serieus.

Op zondag 19 juli allereerst het startbewijs opgehaald en de sfeer proeven in Nijmegen. Maandag een rustig dagje om niet teveel meer te doen. Maandagmiddag kregen we van de organisatie een sms-je dat we al om 03:00 uur moesten starten. Dat was dus om kwart voor 2 de wekker zetten. Gekkenwerk eigenlijk en dat doen we dan voor onze lol ;-) Om op tijd bij de start te zijn, moest ik eerst nog vanaf de camping in Berg en Dal met de fiets zo'n 20 minuten fietsen. Na de fiets gestald te hebben in een hele grote fietsenstalling moest ik nog even wachten.

We moeten een uurtje eerder starten !!!

De eerste dag

Na redelijk wat oefenkilometers, zo'n 500 km., was het op dinsdag 20 juli 2010 eindelijk zover. Na een matige nachtrust ben ik klaar voor de start van de Nijmeegse 4-daagse. We werden uitgezwaaid door late (of vroege) feestgangers. De eerste kilometers stonden er nog weinig mensen langs de kant. Na een redelijk wandeltempo gingen de kilometers gestaag door en ondertussen was het licht geworden en liep de temperatuur al aardig op naar 32 graden. Maar door veel water te drinken viel het niet helemaal tegen en met een paar korte pauzes zijn de 50 kilometers toch snel gegaan. Ik was om 14.30 uur weer binnen !!!

De tweede dag is roze woensdag oftewel de dag van Wijchen.

Vandaag mochten we een uurtje later starten, om 04:00 uur. Weer met de fiets naar de start en met al 18 graden in t-shirt en korte broek op de fiets zijn de spieren weer opgewarmd voor de start. Voor de start was het al redelijk druk. We moesten vandaag via Wychen en Beuningen en voordat ik het wist was ik al gauw weer 30 kilometer verder. Tijd voor een korte stop maar niet te lang, want het was weer behoorlijk warm en een beetje benauwd. De laatste 20 kilometer naar Nijmegen waren erg gezellig en één groot (roze) feest. Kort voor de finish kwam ik collega Jeroen van hal 7 tegen. Samen zijn we doorgelopen en waren we om 13.30 uur weer binnen. Na een kwartiertje wachten was mijn vrouw Mirjam, die dit jaar voor de 4-de keer de 40 kilometer loopt, ook binnen en konden we samen naar de camping fietsen.

Dag 1 in Elst . . .

We hoeven verder niets tekort te komen. Er word verschrikkelijk veel uitgedeeld, zowel door particulieren als door bedrijven: Particulieren: komkommer, tomaat, worteltjes, meloen, snoep, drop, koek, lange vingers, water, water, lollies, toastjes met lekkers, worst, teveel om op te noemen.

Commercie: Ricola snoepjes, water, Ice-tea, blikjes Bavaria alcoholvrij bier, blikje Red Bull, appels, water, Compeed blarenpleisters, Perskindol spierensmeersel, zweetbandjes, petjes, regencapes . . .

De derde dag is de dag van Groesbeek

Na een gezellige middag op de camping met lekker eten moesten we weer vroeg naar bed want om 02.45 uur gaat de wekker weer genadeloos. Vandaag is het de dag van Groesbeek met de Zevenheuvelenweg, de naam zegt het al. De avond ervoor staat de hele Zevenheuvelenweg al vol met heel veel campers en disco's karren van de plaatselijke jeugd met het nodige bier aan boord. De Alp d'Huez is er niets bij !!! Met wat kleine pijntjes gaan de eerste 35 kilometer weer redelijk snel maar dan krijg ik toch een dipje. Maar met al die mensen langs de kant, gaat het al snel weer beter. Wat een feest is het overal langs de route. Mensen die dansen, zingen, veel muziek en ongelooflijk !!! Maar na de eerste heuvel, richting Groesbeek denk ik toch dat ik een blaar heb (de eerste). Dus bij de eerste hulp post maar even naar laten kijken, maar het was loos alarm. Ook de laatste kilometers weer ontzettend druk langs de kant, soms wel 5 rijen dik. De temperatuur was stukken beter, rond de 21 graden. Deze is ons vandaag heel vaak toegezongen . . . en zo voelt het ook.

We zijn er bijna . . . maar nog niet helemaal !!!

De vierde dag, de dag van Cuijk

Na een goede nachtrust was het tijd om op de fiets te stappen voor de laatste 50 kilometer en weer werden we uitgezwaaid door vele (dronken) feestgangers. Het loopt lekker vandaag en weer is het overal groot feest, waardoor het lopen bijna vanzelf gaat. In Cuijk moeten we over een pontonbrug, die het leger speciaal voor de 4-daagse heeft neergelegd en die nog dezelfde middag wordt weggehaald. Het scheepvaartverkeer lig hierdoor tijdelijk helemaal stil op de Maas, enkel en alleen om 40.000 wandelaars te laten passeren. Heel apart. Na 40 kilometers heb ik mij laatste rustpauze en hier wacht ik op Mirjam, om samen de laatste 10 kilometer te wandelen. 5 kilometer voor de finish worden we opgewacht door de familie met uiteraard mooie Gladiolen. Daarna beginnen we aan de laatste 5 kilometer over de Via Gladiola. En hier doe je het voor. Tjonge jonge, wat een feest en wat een vrolijke mensen. Iedereen is blij en het applaus is niet van de lucht. Wandelaars en publiek maken er samen één groot feest van en dat maar liefst 4 dagen lang !!

YES YES !!!

En dan eindelijk mag ik na 200 kilometers mijn felbegeerde vierdaagse kruisje ophalen. Ik ben er trots op !!! We praten nog even na en drinken ons eerste biertje van de week. Op de camping nog een klein feestje met andere wandelaars.

Volgend jaar maar weer . . . John & Mirjam !!!