Home > Wandelgids: De mooiste wijnwandelingen in Nederland

Wandelgids: De mooiste wijnwandelingen in Nederland

Wandelgids: De mooiste wijnwandelingen in Nederland -

Wandelen en Wijnen is een prima combinatie en nu helemaal. In oktober verscheen de wandelgids De mooiste wijnwandelingen in Nederland. In de gids staan 10 wandelroutes langs en door Nederlandse wijngaarden. Leuk om te voet te ontdekken en daarna te genieten van een mooi glas wijn.

14 december 2019 • Wandelgidsen

Nu houden wij wel van wandelen maar wijn is aan ons niet zo besteed. Geef ons maar een koud biertje of een Radler. Dat neemt niet weg dat ook deze gids van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig weer een hele mooie is. In de gids staan 10 mooie wandelroutes langs Nederlandse wijngaarden in de provincies Zeeland, Limburg, Gelderland en Overijssel.

In deze wandelgids vinden wijnschrijfster Mariëlla Beukers en routemaakster en wandelblogster Wanda Catsman elkaar op een uitzonderlijke manier. Wandelaars worden door Mariëlla gewezen op druivenrassen, zuidhellingen en de lekkerste Nederlandse wijnen terwijl wijnliefhebbers door Wanda door de prachtigste wijnstreken van Nederland worden geleid. Om uiteindelijk na een mooie wandeling op een terras met een goede wijn terug te kijken op een mooie dag en plannen te maken voor een volgende wijnexpeditie.[ Bron: Gegarandeerd Onregelmatig (€) ]

Wijnen, wijnen

Het beste moment om de wijngaarden te bezoeken in natuurlijk in het oogstseizoen als de druiven rijp zijn. In het seizoen zijn alle wijngaarden een aantal dagen per week open. Een leuke manier om kennis maken met de Nederlandse wijnbouw.

De lengte van de wandelroutes varieert van 10 t/m 16 kilometer. De wandelingen lopen over rustige paadjes en wegen. Je wandelt minimaal langs één wijngaard, op sommige routes loop je langs drie wijngaarden. De meeste routes starten bij één van de wijngaarden, soms is een ander punt logischer. Onderweg kun je wijn proeven bij het wijnhuis zelf of bij de plaatselijke horeca.

De gids is erg uitgebreid. Naast de wandelroutes (uiteraard) geeft de gids de nodige achtergrondinformatie over de omgeving, de wijngaarden en wijnbouw in Nederland. De gids bevat 5 hoofdstukken met informatie over tweeduidend jaar wijnranken, druivenrassen oud en nieuw, landwijnen en BOB's, Nederlandse bubbels en wijntoerisme en streekproducten.

T!PVerzamel ze allemaal (€)
Bestel alle wandelgidsen van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig in één keer met een fikse korting!

WijnWandeling Groesbeek is de mooiste wandeling van 2019

Op Wandelzoekpagina kun je meer dan 5.000 gratis wandelingen in Nederland zoeken en downloaden. In 2018 werden er meer dan 1 miljoen wandelingen gedownload en ook wij wandelen regelmatig een route die we vinden op de Wandelzoekpagina. Uit een voorselectie van 12 wandelingen maakten 410 wandelaars hun keuze.

De wijnwandeling Groesbeek langs Wijnhoeve de Colonjes en Wijngaard De Plack is met 22% van de stemmen gekozen tot mooiste wandeling van 2019.

Wie gaat er mee WijnWandelen ?

De wijnwandelgids is al in oktober verschenen, toch schrijf ik nu pas dit blog. Tja . . . Reden is dat ik van plan was om eerst één (of zelfs twee) van de wijnwandelingen te maken en daarover te schrijven. Dit is nog niet gelukt, ik kom momentel benen en tijd te kort. Volgend jaar ga ik zeker wijnwandelen en wellicht een glaasje wijn proeven. Wie gaat er mee ??

Wij Wandelden uit deze gids

  1. 12-01-2020 - WijnWandeling Buren
  2. 23-07-2020 - WijnWandeling Groesbeek
  3. 09-08-2020 - WijnWandeling Maastricht

IN HET KORT

De Wandelgids
De mooiste wijnwandelingen in Nederland
Auteur(s)
Mariëlla Beukers en Wanda Catsman
Verkoopprijs
€ 17,95
Formaat/omvang
Paperback - 120 pagina's, 21,00 x 12,6 cm (staand)
Meer info
Website
** Aff - Wandelgids static/wandelgidsen/klein/wandelgids-de-mooiste-wijnwandelingen-van-nl.jpg
De mooiste wijnwandelingen in Nederland (17,95) (€)
10 Wandelingen langs en door wijngaarden. Wandelaars worden gewezen op druivenrassen, zuidhellingen en de lekkerste Nederlandse wijnen terwijl wijnliefhebbers door de prachtigste wijnstreken van Nederland worden geleid.

Meer wandelgidsen

« Vorig bericht

Gave Street Art route in Rotterdam
-Stadswandeling-

Leuk als je reageert  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

Gezond in beweging met de Wandeltrainer

 

(€) - Dit blog bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.