Wandelen door oneindig laagland

Presentatie wandelgids

Home > Wandelen door oneindig laagland

Wandelen door oneindig laagland

Presentatie wandelgids

Wandelen door oneindig laagland - Presentatie wandelgids

Gisteren presenteerde Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig de nieuwste wandelgids -Wandelen door oneindig laagland- en ik was erbij. De presentatie van deze nieuwe wandelgids was op Fort Everdingen, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Na het overhandigen van het eerste exemplaar gingen we met aan de wandel om een deel van de route -Linie aan de Lek- te verkennen.

17 september 2017 • Utrecht

Alle meelopers, die één of meerdere routes uit de gids hebben meegelopen, krijgen een uitnodiging voor de gidspresentatie. Als dank geeft de uitgever de wandelgids cadeau. In februari liep ik mee om de route Bakkerskil, eindeloze akkers tussen de killen (route 12) te controleren.

Met zandpadgarantie

Na het welkomstwoord van uitgever Maarten wordt de eerste wandelgids symbolisch uitgereikt aan de routemakers: Rob Wofs en Ad Snelderwaard. Rob Wofs is bekend van zijn trage tochten met zandpadgarantie.

De gids bevat 15 verschillende wandelroutes door oneindig laagland, het gebied tussen de grote rivieren: Rijn, Lek, Maas en Waal. De schrijvers vinden het een schitterend gebied, plat, nat en weids. Tussen de Gelderse Poort, ten oosten van Nijmegen en de Oude Maas bij Rhoon hebben zij de beste wandelplekken gevonden met mooie wandelpaden en prachtige struinpaden door de uiterwaarden.

Met 70% graspadgarantie

Hartje Groene Hart

Route nummer 10 uit de gids is een hele mooie. Deze route Hartje Groene Hart, toont je de mooiste plekjes van de Lopikerwaard. Het Groene Hart op zijn best: uitgestrekte weilanden, doorsneden door sloten en vaarten, veel zwartbonte koeien en mooie oude boerderijen. Vanaf de uitkijktoren kijk je uit over het mooie natuurgebied Willeskop. Je begijpt het al, deze route is in Benschop. Ik ben slechts een klein beetje bevooroordeeld !!!

Symbolische uitreiking van het eerste exemplaar van de eerste wandelgids
Symbolische uitreiking van het eerste exemplaar van de eerste wandelgids "Wandelen door oneindig laagland"

Na de presentatie en de bijbehorende toespraakjes ga ik met 28 genodigden aan de wandel om een deel van de route Linie aan de Lek te verkennen, route nummer 8 in de wandelgids.

Struinen door de uiterwaarden van de Lek

Vanaf Fort Everdingen wandelen we naar het prachtige buitengebied tussen Everdingen en Culemborg. We zijn op weg naar het liniepontje, dat ons naar de overkant brengt. We mogen niet allemaal tegelijk op het pontje en varen 2 etappes naar de overkant.

LET OP: Het liniepontje vaart van mei t/m september in de (lange) weekenden en dagelijks in juli en augustus.

Het liniepontje over de lek vlakbij Fort Everdingen. Max. 12 personen !!
Het liniepontje over de lek vlakbij Fort Everdingen. Max. 12 personen !!

Aan de overkant wandelen we door de weilanden richting Culemborg. We worden gadegeslagen door een grote kudde blonde dames die ons gelukkig met rust laten. We passeren de Kuilenburgse spoorbrug en komen bij de pont van Culemborg. Dit keer mogen we wel tegelijk overvaren. We laten Culemborg links liggen en wandelen al de uiterwaarden in, door de Goilberdingerwaard.

Het is een druilerige dag en het regent een beetje . . . en dan weer niet . . . en dan weer wel. Regencape aan . . . regencape uit . . . aan . . . uit. Het is niet koud en er staat geen zuchtje wind. Hoe minder het weer, des te mooier de wolkenluchten.

Dan kun je kiezen. De ene helft van de groep loopt over het hoger gelegen graspad. De andere helft wandelt over een smal pad, direct langs het water van de Lek. Ik hoor bij de andere helft. Het pad is blubberig door de vele regen van de afgelopen week, het onkruid staat hoog. Ik wandel een beetje in de achterhoede en maak veel foto's. Om een berenklauw op de foto te zetten moet ik een paar passen van het pad af. Daar vind ik een afgebroken bloemhoofd van de berenklauw op de grond en deze neem ik mee als souvenir. Wouw, dat vind is mooi, daar heb ik thuis wel een mooi plekje voor.

Berenklauw, wat een mooi souvenir :-)
Berenklauw, wat een mooi souvenir :-)

Na de nattigheid van de uiterwaarden volgt een schoon stukje over de Goilberdingerdijk. Het uitzicht is mooi, zeker als er grote zwermen vogels overvliegen. In de verte zien we de kogelvanger staan, als baken in het weiland.

Herfst op de kastanjelaan
Herfst op de kastanjelaan

Over een mooie kastanjelaan langs de fortgracht wandelen we terug naar Fort Everdingen. Bij het proeflokaal van Fortbrouwerij Duits&Lauret genieten we van een lekker biertje en krijgen alle meelopers de wandelgids uitgereikt. Ik laat mijn gids signeren door routemakers Ad en Rob.

Mijn wandelgids is gesigneerd door de routemakers
Mijn wandelgids is gesigneerd door de routemakers

Het was gezellig om bij deze boekpresentatie te zijn met een mooie wandeling. Ik mag 9 kilometers bijschrijven in mijn wandelboekje. Uitgever Lourens heeft mij bijna ovegehaald om mee te wandelen in Vise (België).

Inmiddels hebben wij ons aangemeld om op 28 oktober mee te lopen vanuit Vise in België, net over de grens bij Eijsden/Maastricht.

Wandel jij ook een keertje mee, het is leuk hoor !!!.

ALLES OP EEN RIJTJE

Wandeling (route)
(Deel van de route) Linie aan de Lek
Datum wandeling
zaterdag 16 september 2017
Afstand
9 km
Kenmerken
Start- & eindpunt
Fort Everdingen
Horeca
Fort everdingen, Culemborg
Media
Uit de wandelgids
Wandelgids Wandelen door oneindig laagland
Een wandelgids met 15 inspirerende wandelingen door oneindig laagland.

Meer wandelplezier

« Vorig bericht

Hofjes in de Jordaan
-Stadswandeling Amsterdam-

4 Reacties

Marrian  -  18-09-2017 @ 14:31:46  -

Wat leuk dat je er bij mocht zijn, Mirjam!
Mooie foto's en verslag !

Mirjam  -  19-09-2017 @ 00:06:34  -

Het was ook leuk Marrian en het leuke is, iedereen kan meelopen !!

Coby Metz   -  25-09-2017 @ 22:34:18  -

Wat leuk dat je de wandeling van Vise naar Noorbeek gaat lopen! Wij hebben net een weekje rond Zuid-Limburg gelopen aan de hand van Een wandeling rondom Zuid-Limburg van Alex Buis. Dit is de mooiste tot nu toe! Kijk even op onze website voor de foto's (Is nog niet helemaal af).

Mirjam  -  25-09-2017 @ 23:27:03  -

Mooie foto's Coby,wij zijn zeer benieuwd. We zien die wandeling echt als een dagje uit naar het buitenland en gaan ervan genieten !!  Jawel, ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken conform de privacyverklaring.

 

(€) - Dit blog bevat affiliatelinks. Als jij iets koopt via een affiliatelink, krijgen wij een kleine commissie. Dit kost jou niks extra's.